ADO Den Haag pakt 3 punten tegen koploper Zwolle

Me maat al 53 jaar bij de club.

ADO Den Haag heeft voor de tweede keer dit seizoen PEC Zwolle opzij gezet. De Hagenaars wonnen met 3-1 van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

In de spectaculaire openingsfase zat ADO Den Haag door doelpunten van Sleegers en Severina elf minuten al op rozen, maar de bezoekers wisten binnen een minuut de aansluitingstreffer te maken. Die stand bleef lang staan tot Kemper een kwartier voor het einde van de wedstrijd binnen wist te knikken.

Het Haagse feestje kon niet meer fout en dankzij de overwinning mag ADO Den Haag zich nu koploper van de derde periode noemen.

ADO Den Haag ging vliegend van start en kende in de beginfase totaal geen angst voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Slechts vier minuten had de thuisploeg nodig om de score te openen. Sleegers onderschepte in het strafschopgebied een bal die van de voet van Van Polen stuiterde en schoot vervolgens feilloos binnen: 1-0. Toen Van den Belt twee minuten vrij kon schieten voor het doel leek de snelle voorsprong als sneeuw voor de zon te verdwijnen, maar Stevens voorkwam een Zwolse treffer met een puike redding.

De Haagse ploeg bracht, in samenwerking met de goed aanwezige fans op de tribunes, veel energie en dat leidde al snel tot een volgende treffer. In de counter was Sleegers, de man van de eerste treffer, er opeens vandoor en lag er voor de Haagse ploeg veel ruimte. Sleegers had veel snelheid en toen er ook nog een Zwolse verdediger uitgleed had hij meerdere keuzes. De linksbuiten koos ervoor om de bal op Severina te leggen en dat bleek de juiste optie. De behendige aanvaller kon gemakkelijk de 2-0 binnenschuiven. Een droomstart voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Hoe vermakelijk de openingsfase van deze kraker was, zo anders was de tweede helft van het duel. De wapenfeiten waren op één hand te tellen en als er gescoord zou worden was de kans groot dat het uit een standaardsituatie zou zijn. Een minuut voor de start van het Haags Kwartiertje kreeg de thuisploeg een hoekschop. Kishna sneed die hoekschop fantastisch aan waarna Verheydt kon inkoppen. Zijn inzet maakte vaart richting het doel en Kemper gaf nog een extra zetje: 3-1. Het feestje na het doelpunt werd doorgevierd in het Haags Kwartiertje dat vrij snel daarna begon. Daarnaast bracht Advocaat met Breinburg en Werker wat extra defensieve spelers in de ploeg.

Tekst : adodenhaag.nl

Foto’s : Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *