NEDERLAAG ADO DEN HAAG IN ACHTERHOEK

ADO Den Haag heeft vrijdag niets overgehouden aan het bezoek aan De Graafschap. Schijnbaar op weg naar een doelpuntloze puntendeling leidde een ongelukkige strafschop kort voor tijd tot een nederlaag.

ADO Den Haag moest het in de Achterhoek nog stellen zonder de tegen Excelsior geblesseerd geraakte captain Boy Kemper, die inmiddels wel is teruggekeerd op het trainingsveld. Binnen 60 seconden kreeg de thuisclub de eerste kans. Oud-Hagenaar Giovanni Korte dwong Luuk Koopmans tot een eerste redding.

Het was de inleiding tot een moeizame eerste helft. Zelfs aanvalsleider Thomas Verheydt moest de Haagse achterhoede regelmatig te hulp schieten. Sterker nog, op de eigen doellijn voorkwam hij koppend een openingstreffer van Fortes.

ADO Den Haag kwam slechts sporadisch onder de druk uit. Een combinatie tussen Verheydt en Amar Catic leverde de eerste Haagse kans op. Verheydt schoot voorlangs. Daarna ontsnapten de gasten meerdere keren aan averij, onder meer bij een vrije trap tegen de onderkant van de lat van Lieftink. Blij met de gelijke stand kwam de Haagse elf in blessuretijd nog bijna op voorsprong. Vicente Besuijen vond Amar Catic. Het schot van de Bosnian Bullet werd op het nippertje door Jurjus uit de verste hoek gehaald.

Om de defensie te versterken, werd na de thee Tyrese Asante in het veld gebracht voor Besuijen. Hij vormde een nieuw verdedigingscentrum met de wegens een hoofdwond met een gele tulband getooide Michael Mulder In het spelbeeld kwam niet direct verandering, al kwam De Graafschap nu minder makkelijk tot kansen. Haagse uitstapjes op de helft van de tegenpartij bleven zeldzaam. Hervé Matthys schoot een keer van erg ver over.

Halverwege de tweede helft moest Koopmans wel in actie komen. Hij bracht knap redding op een kopbal van Korte. Aan de andere kant strandde een combinatie tussen Moreo Klas en Cain Seedorf. Een tweede poging van Matthys verdween hoog over en Samy Bourard schoot bij een counter te gehaast naast. De Graafschap bleef daarna wel aandringen, maar de Haagse verdediging gaf niets weg. Twee minuten voor tijd kreeg de thuisclub echter uit het niets een strafschop, die door Gravenberch werd benut.

Karakteristieken

De Graafschap – ADO Den Haag 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 89. Gravenberch 1-0

Toeschouwers: 9454

Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling De Graafschap:
Jurjus; Lelieveld, Fortus, Van Heertum, Baas; Dekker (76. Brittijn), Lieftink, Schuurman; Acheffay (85.Gravenberch), Haen (65. Konings), Korte (76.Neghli)

Opstelling ADO Den Haag:
Koopmans; Seedorf, Michael Mulder, Matthys, Jonathan Mulder; Klas, Bourard, Steijn (84. Komljenovic); Catic (67. Kishna), Verheydt (84. Rottier), Besuijen

Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *