De 4e overwinning op rij, en Den Bosch zit daar bij.

Een week na het behalen van de eerste periodetitel deed ADO Den Haag het feestje voor eigen publiek nog eens dunnetjes over. Dankzij een hattrick van Thomas Verheydt werd nu FC Den Bosch aan de zegekar gebonden.

Na de verdiende huldiging van de periodekampioenen trok de Haagse formatie spoorslags richting het doel van de tegenpartij. Uit een voorzet van Vicente Besuijen kopte Samy Bourard al snel net naast.

Een through-pass van Bourard was net te hard om Besuijen vrij voor het doel te krijgen en een voorzet van Amar Catic werd op het nippertje onderschept. Een prima actie van Besuijen ging vooraf aan een kogel van Bourard tegen een Bossche verdediger. In de 21ste minuut kwam de beloning voor het Haagse offensief. Catic gaf de bal op maat voor en via het granieten voorhoofd van Thomas Verheydt verdween de bal over de lijn. Sem Steijn joeg het leer voor alle zekerheid tegen het net: 1-0.

Tot dat moment gaf de Haagse verdediging de Bossche aanval bijna geen kans, Ahannach gaf wel een waarschuwingsschot tegen de onderkant van de lat. ADO Den Haag ging vervolgens echter door waar het gebleven was. Weggestuurd door Verheydt zag Bourard een schot op de voet van de keeper eindigen. Een voorzet van Verheydt bereikte geen medespeler. Uit het niets maakte Kuipers in de 35ste minuut 1-1. ADO Den Haag slaagde er niet in voor de rust opnieuw op voorsprong te komen. Captain Boy Kemper schoot via een verdediger over. Een inzet van Besuijen werd net voor de lijn weggehaald. En in de extra tijd werd een doorbraak van Besuijen met een rugbytackle voorkomen.

Na de thee kwam ADO Den Haag goed uit de kleedkamer. Dat resulteerde na tien minuten in een nieuwe voorsprong. Opnieuw vond Catic feilloos het hoofd van Verheydt en de spits sloeg wederom genadeloos toe: 2-1.

Een hoekschop van Steijn maakte daarna van het doel van Den Bosch even een schiettent, maar de bal wilde er niet in. De laatste uithaal van Kemper ging naast. Ook een doorbraak van Catic leverde net geen goal op. De bal werd voor de lijn weggegleden. Een uitnodigende voorzet van Kemper vond geen Haagse voet en Gregor Breinburg vuurde kort daarna over.

In het Haags kwartiertje zag Dhoraso Moreo Klas een schot geblokt. Bourard kreeg het hoofd niet goed tegen een voorzet van Verheydt en Catic joeg de bal voorlangs. Weggestuurd door Verheydt werd Besuijen in het strafschopgebied gevloerd, goed voor een strafschop en een rode kaart voor Van Hedel. Van de stip voltooide Verheydt zijn eerste hattrick in zijn geliefde geel en groen: 3-1.

In blessuretijd scoorde Ahannach nog een keer tegen.

Tekst: adodenhaag.nl

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *