Avondje Maastricht levert periode titel op

Na een subliem optreden in Maastricht legde ADO Den Haag beslag op de eerste periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie. Gastheer MVV werd met ruime cijfers (2-6) geklopt. Voor de aftrap in de Limburgse hoofdstad was de geelgroene formatie voor het succes nog afhankelijk van Excelsior, dat in pole position aan de negende speelronde begon. Echter, de Rotterdammers verloren bij NAC Breda met 4-1. De formatie van trainer Ruud Brood veroverde daardoor met glans de prijs, die deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie opleverde.

MVV trapte best wel af met ambitie, hield ruim een minuut balbezit zonder ook maar één Haags balcontact. De Maastrichtse formatie leek daarmee snel een visitekaartje af te willen geven. Het bleek echter een muis, dat een piepzacht geluid produceerde. ADO Den Haag verhief zich – eenmaal bezig met de aanvalsopbouw – zowel tactisch en technisch, als individueel en collectief veel sterker dan de Limburgers. En werd daarvoor nog supersnel beloond ook. Al in de derde minuut, toen Vicente Besuijen vanaf links de bal voorzette. Het leer kwam terecht bij Amar Catic, wiens schot via een MVV’er de lucht inging. Sem Steijn wachtte in de doelmond af en kopte vervolgens de bal achterover in het net: 0-1.

De openingstreffer vormde de inleiding van een aanhoudend Haags offensief, waarbij het slechts de vraag was wanneer de volgende treffer zou vallen. Dat was in de negende minuut. Andermaal was Sem Steijn de schutter door de bal op aangeven van Amar Catic met de rechtervoet achter het (linker)standbeen langs opnieuw tegen de Maastrichtse touwen te werken: 0-2. Het ongelijke treffen in Stadion De Geusselt leek uit te draaien op een ware Sem Steijn Show, want in de elfde minuut vuurde hij weer op het doel van de bijna radeloze doelman Thijmen Nijhuis, wiens vuisten ditmaal redding brachten.

Het eenrichtingsverkeer hield niet op. Vicente Besuijen besliste in de 34e minuut een dribbelduel met Tim Zeegers in zijn voordeel en leverde de assist voor een doel treffende streep van Samy Bourard. Daarna leek Besuijen aan de beurt voor een bevordering van de toch al ruime marge. Eerst strandde hij in de Maastrichtse defensie en daarna kopte hij over het doel van Nijhuis.

Na de rust opende MVV met aanvalsspel via de vleugels in de hoop zodoende gaten te trekken in de Haagse afweer. Het bleek ijdele hoop. ADO Den Haag demonstreerde een machtsvertoon, dat de thuisclub snel demoraliseerde. De bezoekers uit de Residentie gingen verder met de jacht op doelpunten. Boy Kemper leek zich in de 53e minuut op de lijst van schutters te plaatsen, maar in de kluts miste hij de vereiste zuiverheid. Hij was in de 58e minuut wel de leverancier van een zuivere voorzet, die door Thomas Verheydt koppend werd benut: 0-4.

ADO Den Haag leek het gevoel te hebben bezig te zijn aan een trainingspartij, maar dat werd snel verdreven, toen MVV via een mooie combinatie tussen Mitchy Ntelo en Sven Blummel via Orhan Dzepar tegenscoorde. Het Haagse offensief, dat daarop het antwoord was, resulteerde in een nieuwe vloedgolf van aanvallen, waarbij Vicente Besuijen zich tweemaal doeltreffend onderscheidde. Samy Bourard leidde de aanval in, Jamal Amofa sprintte vervolgens met de bal de Maastrichtse doelmond in en tikte vervolgens naar de gereed staande Besuijen: 1-5. Na een hoekschop in de 78e minuut schoot Besuijen in een halve draai raak. Drie minuten later stond hij oog in oog met een onvervalste hattrick. Hoewel Thomas Verheydt er beter voorstond koos Besuijen voor eigen succes, maar schoot de bal naast.

Het laatste woord was voor MVV. In de 89e minuut mocht Mark Remans succesvol aanleggen voor een door Hervé Matthys veroorzaakte, doch versierde strafschop: 2-6. ADO Den Haag maalde er niet meer om, maar dacht aan het feest van de eerste periodetitel, waarin weinigen bij de start van de competitie geloofden. Het min of meer ongelooflijke was bewaarheid geworden.

De staf leest nu dat we de periode hebben

Tekst: adodenhaag.nl

foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *