ADO Den Haag verder in de beker

DEN HAAG – Na bijna driekwart wedstrijd het onderspit te hebben gedolven, heeft ADO Den Haag met moeite gewonnen van derde divisieclub Sparta Nijkerk (0-2). De Haagse doelpunten kwamen op naam van Thomas Verheydt en Evan Rottier. Daardoor mag ADO Den Haag zich halverwege december melden in de tweede ronde van de KNVB-beker.


ADO Den Haag-trainer Ruud Brood wist voor de wedstrijd al dat het geen makkelijke avond voor zijn ploeg ging worden. Twee jaar geleden won hij als trainer van NAC Breda met 0-1 van Sparta Nijkerk. Een resultaat waar hij voorafgaand ook voor zou tekenen. Niet een hele gekke gedachte als je in ogenschouw neemt dat de tegenstander bovenaan de derde divisie staat.


De Nijkerkers lieten de eerste helft dan ook zien dat ze tot de top van het Nederlandse amateurvoetbal behoren. In de eerste twintig minuten moest een ADO-speler tot driemaal toe een bal van de eigen doellijn halen. Na een half uur moesten de Gelderlanders de teugels wat laten vieren omdat ze conditioneel wat minder zijn dan ADO. Dit leidde echter niet tot grote Haagse kansen.


ADO conditioneel sterker dan Sparta Nijkerk
Dom balverlies, ongelukkige terugspeelballen en mislukte dribbels van ADO waren ook te zien in de tweede helft. Daardoor waren de kansen niet voor Verheijdt, Vicente Besuijen of Amar Catic, maar mochten mannen als Ricardo Fransberg, Maurice de Ruijter en Donny van der Wal op doel schieten. Spelers die het shirt van de thuisploeg droegen. Tot doelpunten leidde de vele kansen voor Sparta Nijkerk niet. ADO zette er alleen via invaller Ricardo Kishna iets tegenover.


In het laatste kwartier bleek dat ADO conditioneel veel verder was dan de bekeropponent. De Gelderse storm ging liggen en ADO nam het intiatief eindelijk over.

Dit resulteerde gelijk in twee doelpunten. Verheydt kopte de bal tegen de touwen en ook invaller Rottier mocht zijn doelpunt meepikken. Zo kreeg Ruud Brood wat hij wilde: een kleine overwinning op een lastige tegenstander.


Scoreverloop: 0-2 (0-0)
0-1 Thomas Verheydt
0-2 Evan Rottier
Opstelling Sparta Nijkerk: Hoogewoning, Geurtsen (87. Leeflang), Makizodila, De Laat, Burgerhout (79. Nieuwkerk), Buitenhuis (84. Krant), Van der Wal, De Ruiter, Bakkenes, Fransberg, Ahrens
Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Hervé, Klas, Besuijen, Verheijdt, Bourard, Mulder M., Amofa (43. Seedorf), Severina (61. Rottier), Catic (56. Kishna), Mulder J.
Gele kaarten: nvt
Rode kaarten: nvt

Tekst: omroep west
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *