ADO doet wat het moet doen Winnen

Door een knappe overwinning op Roda JC blijft ADO Den Haag in de race voor het eerste play-off ticket. Door Excelsior te passeren, kan het Haagse team zich mogelijk volgende week op bezoek bij MVV verzekeren van deelname aan de nacompetitie.

DJ Ro, die zorgde voor een ontspannen sfeer met haar muziek.

Met een dubbele 10 (Samy Bourard en Sem Steijn) en Thomas Verheijdt als kapstok trok ADO Den Haag vrijdag in het Cars Jeans Stadion vanaf de aftrap richting het doel van Roda JC. In de allereerste minuut bracht Verheijdt met het hoofd direct Steijn in stelling, maar de scheidsrechter floot af wegens hands.

Zes minuten later kwam het vroege succes alsnog. Verheijdt vond Steijn over de grond en zijn flitsende schuiver van afstand maakte van oud-Hagenaar Rody de Boer een kansloos standbeeld: 1-0.

Roda dreigde na het snelle doelpunt, maar Luuk Koopmans werd tot niet meer dan één redding gedwongen. Aan de andere kant verdween een kopbal van Verheijdt via een Limburgs hoofd over de lat. Nadat de wedstrijd was onderbroken om de zieke supporter Dani een hart onder de riem te steken, joeg de Haagse elf door op een tweede goal.

Uit een hoekschop van Steijn nam Amar Catic het doel onder vuur. Vicente Besuijen bracht het stadion in extase door de bal van dichtbij over de lijn te werken: 2-0. Gesterkt door die voorsprong mislukte een poging de FIFA-goal tegen Feyenoord te herhalen op het laatste moment. Op slag van rust kromde Steijn de bal uit een vrije trap nog eens rakelings over.

Na de doelwisseling zorgden de gasten voor meer dreiging en druk. Met name Limbombe maakte het de Haagse defensie moeilijk. In de 57ste minuut hield heel Den Haag de adem in toen Luuk Koopmans werd geklopt door een lob. Captain Boy Kemper haalde de bal op het allerlaatste moment weg voor de lijn. Vervolgens trof een verwoestende uithaal van Limbombe de lat.

Nadat Cain Seedorf Verheijdt was komen vervangen, kregen de Haagse verdedigers gesteund door de uitblinkende golfbreker Dhoraso Moreo Klas weer grip op hun tegenstanders. Op de schaarse momenten dat er nog gevaar dreigde, greep Koopmans overtuigend in.

ADO Den Haag speelde het duel verder zonder problemen uit. Besuijen verzuimde de tegenstander de nekslag te geven. Hij zag zijn inzet van de lijn gehaald.

Dani kreeg nog voor het vak van Roda, een mooi shirt aangeboden en werd toegezongen door de Roda supporters.

Tekst: adodenhaag.nl

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *