ADO DEN HAAG PAKT DE VOLLE WINST BIJ VOLENDAM

ADO Den Haag heeft ook haar tweede wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. Na de winstpartij van vorige week in eigen huis tegen Jong Ajax (2-0) werd op bezoek bij FC Volendam ook de volle winst gepakt: Na een vroege tegentreffer vocht de ploeg zich terug in de wedstrijd en ging het dankzij treffers van Thomas Verheydt, Boy Kemper en Sem Steijn er met de drie punten vandoor: 1-3.

Onder toezicht oog van een vol uitvak met ADO Den Haag-supporters [267] kon Verheydt, vorige week als invaller nog trefzeker tegen Jong Ajax, op zijn eerste basisplaats rekenen. De tegen Jong Ajax met een blessure uitgevallen Tyrese Asante moest op zijn beurt de wedstrijd tegen FC Volendam aan zich voorbij laten gaan.

ADO Den Haag kende een zwakke start op het kunstgras van het Kras Stadion. Al binnen vijf minuten keek de ploeg van Brood tegen een achterstand aan. Een hard afstandsschot van de mee opgekomen Denso Kasius verdween in de korte hoek achter Luuk Koopmans in het doel: 1-0.

Na tien minuten spelen moest de thuisploeg door een rode kaart met een man minder verder. Doelman Filip Stankovic kwam buiten zijn strafschop en haalde daarbij de inlopende Sem Steijn onderuit. Scheidsrechter Alex Bos kon niets anders doen dan de keeper een rode kaart geven. De toegekende vrije trap verdween hierna in de muur.

De overtalsituatie leverde ADO Den Haag vervolgens al snel de gelijkmaker op. Na een vlotte uitbraak van de Haagse ploeg had de razendsnelle Amar Catic een scherpe lage voorzet in huis en was het Verheydt die de bal onberispelijk achter invaldoelman Lauwers wist te schieten: 1-1.

Na een periode met weinig kansen was het toch ADO Den Haag dat in de slotfase van de eerste helft op voorsprong kwam. Dean James begin bij de cornervlag een harde overtreding op Vicente Besuijen, waarna aanvoerder en tevens voormalig FC Volendam-speler Boy Kemper de toegekende vrije trap van Sem Steijn snoeihard wist binnen te koppen: 1-2. In de blessuretijd was Besuijen zelfs dichtbij de 1-3, maar zijn poging schampte de lat.

In de tweede helft was er het eerste kwartier genoeg te beleven. Eerst moest Kemper bij een inzet van FC Volendam de bal van de doellijn af koppen. Enkele minuten na deze redding was het juist ADO Den Haag dat dichtbij een treffer was. Nadat doelman Lauwers een schot van Steijn niet onder controle kreeg leek Verheydt zijn tweede van de avond te maken. De doelman kon echter alsnog redding brengen.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, al was FC Volendam in de slotfase nog wel dichtbij de aansluitingstreffer. Eerst wist Koopmans met een goede reflex een bal tot corner te verwerken. In de blessuretijd ging een schot van Robert Muhren rakelings langs de voor ADO Den Haag goede kant van de paal.

Volgende week speelt ADO Den Haag weer een wedstrijd in het eigen Cars Jeans Stadion. Op vrijdag is FC Emmen (aanvang 20.00 uur) de tegenstander.

bron tekst:adodenhaag.nl
Foto: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *