DARYL JANMAAT TEKENT TOT MEDIO 2023 OP HET OUDE NEST

Met gepaste trots kan ADO Den Haag wereldkundig maken dat het Daryl Janmaat weer in de armen heeft kunnen sluiten. De 31-jarige verdediger trainde al anderhalve maand mee met de eerste selectie en heeft nu een contract tot medio 2023 getekend bij de club waar zijn prachtige carrière ruim dertien jaar geleden van start ging.

Thuiskomen
“Het is prachtig om terug te komen bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Dit voelt als thuiskomen”, zegt Janmaat over zijn comeback in Den Haag. Hij ontving een aantal aanbiedingen vanuit het buitenland, maar opteerde bewust voor ADO Den Haag. “Ik heb er uitgebreid met mijn familie over gesproken en volg mijn gevoel. Het meetrainen is ook uitstekend bevallen. Ik heb het echt naar m’n zin.”

Janmaat hoopt met ADO Den Haag snel de weg omhoog te kunnen vinden. “Makkelijk gaat het niet worden, maar ik hou wel van een uitdaging. Ik pak deze graag aan en heb er vertrouwen in dat het goed komt. We moeten er hard voor werken, maar ik zie genoeg kwaliteit in het team. Los van mijn eigen kwaliteiten hoop ik de ploeg ook te kunnen helpen met mijn ervaring”, vertelt Janmaat, die dus voor tweeënhalf jaar tekent. “Dat zegt wel wat over mijn intenties. Ik wil hier misschien wel afsluiten. Maar ik kom hier zeker niet om af te bouwen; ik ben fit en gretig.”

Hoofd Technisch Hart Martin Jol over de terugkeer van Janmaat: “Ik ben zeer blij dat een speler als Daryl de club komt versterken. We hebben er vertrouwen in dat hij zijn oude vorm en fitheid snel zal terugvinden en dat wij met hem de belangrijke volgende stappen kunnen zitten in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie”, aldus Jol. “Daryl is een absolute versterking voor onze defensie en kan hierin op twee posities van waarde zijn: op rechts en in het centrum.”

Van Den Haag naar Oranje en Engeland
Janmaat kwam in zijn imposante carrière onder meer tot 145 optredens in de Premier League en 34 interlands voor het Nederlands elftal, maar ADO Den Haag bleef altijd de club waar hij zijn doorbraak beleefde en waar hij zich dus sterk mee verbonden voelde. Daarom krijgen zijn 25 wedstrijden en 2 goals voor ADO Den Haag in het seizoen 2007/2008, twaalf jaar na zijn vertrek, een vervolg. Met 368 officiële clubwedstrijden en 34 ‘caps’ achter zijn naam zal Janmaat het geel-groene shirt weer aantrekken.

Tussen de eerste en de tweede periode van Janmaat bij ADO Den Haag zaten vier jaar bij zowel sc Heerenveen als Watford FC en twee seizoenen bij zowel Feyenoord als Newcastle United. Watford FC was de laatste werkgever van Janmaat, die daar in oktober zijn contract liet ontbinden.

Welkom thuis, Daryl!

bron:adodenhaag.nl foto: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *