ADOjournaal met ‘Ruwe bolstâh’

Naast de status van eeuwige legende en een standbeeld voor het stadion heeft Aad Mansveld nu ook een biografie. Donderdagavond werd in een Sky Lounge in het Cars Jeans Stadion het boek ‘Ruwe bolstâh’ onder behoorlijke belangstelling gepresenteerd. Vanaf 14 juli, de dag waarop Mansveld 75 jaar zou zijn geworden, is het boek van Ruud Doevendans verkrijgbaar.
De feestelijke avond in het Cars Jeans Stadion werd rond 18.30 uur geopend door Henrik-Jan Rinner. Na het welkomstwoord van de interim-directeur van ADO Den Haag nam sporthistoricus Math Teeuwen het woord. Aan de hand van bijzondere momenten en spraakmakende anekdotes nam hij het publiek mee voor een wandeling langs ‘memory lane’. Er werd nog maar eens onderstreept wat voor bijzondere voetballer Mansveld was. “Als Aad z’n dag had, was het pure Europese topklasse”, sprak Teeuwen.


Er werden memorabele fragmenten uit het verleden getoond aan het publiek, terwijl Teeuwen deze van context voorzag. Onder meer de gewonnen bekerfinale van 1975 en de historische clash met West Ham United kwamen aan bod. Teeuwen riep twee personen naar voren: mede-clubicoon Lex Schoenmaker en voormalig boezemvriend Gerard van der Lem. Schoenmaker noemde Mansveld een ‘geweldenaar met een grote uitstraling’, Van der Lem sprak over zijn bijzondere vriendschap met Aadsjuh, aan wie hij eerst als tegenstander nog een hekel had. Hij kreeg de lachers op zijn hand met een grappige anekdote. “Aad gaf mijn dochter altijd een tientje, waarop zij zei dat ze het niet kon aannemen. Hij reageerde: oh, ik pak dat met het kaarten wel weer terug hoor.”

Het slotstuk van de boekpresentatie was voor Doevendans, de auteur van Ruwe bolstâh. “Aad zou volgende week 75 jaar zijn geworden en dat was een mooie aanleiding om in overleg met de familie het boek te maken. Ik wilde eerst met name schrijven over de voetballer Aad Mansveld, maar het werd vanwege zijn bijzondere persoonlijkheid steeds meer een boek over de mens Aad Mansveld”, sprak Doevendans, die daarna samen met de familie Mansveld exemplaren uitreikte aan Schoenmaker en Van der Lem. Ook Jacco van Leeuwen (voorzitter SV Haagsche Bluf) en twee vertegenwoordigers van Fan Support kregen het boek.
‘Ruwe bolstâh – Aad Mansveld, tussen Haagse bluf en innerlijke twijfels’ is vanaf 14 juli voor € 19,95 verkrijgbaar in de Fanshop van ADO Den Haag.

Tekst:adodenhaag.nl

Het ADOjournaal ging op de uitnodiging in en maakte een verslag.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *