Henrik-Jan Rinner per direct statutair directeur en vanaf 15 juni ad interim

De Raad van Commissarissen van ADO Den Haag is druk bezig met de opvolging van algemeen directeur Mattijs Manders, die medio juni bij de club vertrekt om daarna aan de slag te gaan bij de Eredivisie CV. Om de periode tussen het vertrek van Manders en de start van een nieuwe algemeen directeur te overbruggen, zal financieel directeur HenrikJan Rinner per direct tot statutair directeur en vanaf 15 juni tot algemeen directeur ad interim worden benoemd.

Sinds het bekend worden van het nieuws omtrent het vertrek van Manders is er veel overleg gaande. Samen met de RvC zet grootaandeelhouder UVS zich in om een goede opvolger te vinden, die in staat is om het belang van de club en het bedrijf optimaal te dienen. De insteek van het proces is om snelheid te maken, maar uiteindelijk de kwaliteit van de te benoemen kandidaat voorop te stellen. Wanneer dit zal zijn afgerond is op dit moment nog moeilijk te zeggen.

RvC-voorzitter Ad Melkert blijft tijdens dit proces in nauw contact staan met de directie. “Zowel de Raad van Commissarissen als de aandeelhouders hebben er alle vertrouwen in dat Henrik-Jan samen met Manager Voetbalzaken Jeffrey van As in de belangrijke zomerperiode de benodigde besluiten zullen nemen dan wel zullen voorbereiden voor goedkeuring door de RvC – voortbouwend op de bemoedigende resultaten op het veld en in de organisatie”, stelt Melkert namens de RvC.

ADO Den Haag gaat in dit stadium niet nader op bovengenoemd proces in. Dat geldt ook voor de directie- en RvC-leden van de club.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *