Mattijs Manders weg bij ADO Den Haag

Update

Mattijs Manders staat voor een vertrek bij ADO Den Haag. De Algemeen Directeur wordt na een tweede termijn van ruim drie jaar bij onze club voorgedragen voor de functie van Algemeen Directeur bij de Eredivisie CV.
Tijdens de gecombineerde vergadering van vennoten van maandag 20 mei aanstaande zal de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV Manders (50) voordragen als algemeen directeur. Manders zal in principe per 1 juli bij de ECV in dienst treden. De directeur van ADO Den Haag is daarmee de beoogde opvolger van Jacco Swart, die per 1 juni Managing Director van de European Leagues wordt.
“Na drie jaar bij deze fantastische club te hebben gewerkt, wordt mij de kans geboden om met de Eredivisie CV een volgende fase in te gaan”, reageert Manders. “Er liggen veel interessante vraagstukken bij de ECV en dat zorgt voor een mooie uitdaging, die ik graag aanga. Ik kijk terug op een schitterende periode bij ADO Den Haag. Sportief hebben we drie prima jaren achter de rug en financieel en organisatorisch gezien staan we waar we op dit moment graag wilden staan. Dat neemt niet weg dat ik ADO Den Haag oprecht ga missen. De club blijft voor altijd in mijn hart zitten.”
Voorzitter John Jaakke van de RvC van de Eredivisie CV licht het voordragen van Manders toe: “We zijn ervan overtuigd dat Mattijs Manders de juiste persoon is om de Eredivisie CV nu verder te leiden. Hij is stevig en scherp, maar weet ook te verbinden. Bij ADO Den Haag heeft hij moeilijke en spannende momenten meegemaakt, waarbij hij soms uitzonderlijke stappen heeft gezet en moeten zetten. Mattijs heeft ook ruime kennis en ervaring opgedaan buiten de voetballerij, hetgeen zijn blik en oordeel verbreedt en verdiept.”
Manders trad in april 2016 aan als Algemeen Directeur van ADO Den Haag. In zijn tweede termijn – ook in 2011 was hij algemeen directeur bij de club – eindigde ADO Den Haag achtereenvolgens op de elfde, zevende en negende plaats van de Eredivisie. Ondertussen keerden de rust en stabiliteit steeds meer terug bij de club, die ook nieuwe stappen zette in de samenwerking met de Chinese grootaandeelhouder.

Bron:adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *