ADO Den Haag wint van Willem II en eindigt in het linker rijtje

ADO Den Haag heeft een moeizaam seizoen op een succesvolle wijze afgesloten. In een seizoen waarin er punten gemorst werden tegen de onderste 3 wist ADO zich in de eindfase fantastisch te herpakken. Mede-dankzij en naast overwinningen op AZ, Feyenoord en FC Utrecht werd vandaag in het Haagse Cars jeans stadion Willem II aan de kant gezet. En daardoor eindigt de geel-groene trots op een knappe negende plek.

ADO Den Haag wil heel graag nog in het linker rijtje eindigen maar dan moet er wel gewonnen worden vandaag van Willem II en de start is niet heel hoopvol. Na een kwartier is het Damil Dankerlui die het eindstation is van een vlijmscherpe counter en daarmee de bezoekers uit Tilburg op voorsprong zet.

Het antwoordt van ADO laat niet lang op zich wachten. Na een half uur voetballen is het Sheraldo Becker die de bal met een voorzet bij Tomas Necid krijgt. Necid legt de bal op zijn beurt klaar voor Nasser El Khayati. En El Khayati zet ADO Den Haag op gelijke hoogte.

De tweede helft is amper begonnen over de bezoekers leiden alweer. Na opnieuw een counter is het ditmaal Vangelis Pavlidis die de bal op aangeven van Aleksander Isak op mooie wijze tegen de touwen schiet. Na de 1-2 het spelbeeld in het voordeel van de bezoekers. Isak krijgt met name mogelijkheden maar weet ze niet te benutten tot in de 64ste minuut Wilfried Kanon op de linkerflank de bal ontvangt. Kanon ramt de bal vanaf links gewoon richting het doel en dan gaat doelman Timon Wellenreuther gigantisch de fout in! En via hem beland de bal in het doel.

Omdat er geen bewijs is verder dat de poging niet in het doel was gegaan zonder de Duitse-doelman is het Wilfried Kanon die het doelpunt gewoon op ze naam krijgt. 2-2 dus. En dat blijkt het keerpunt.

Na de 2-2 voert trainer Fons Groenendijk twee wissels toe en Willem II is in geen velden of wegen meer te bekennen. Eerst een kleine 20 minuten voor tijd, vrije trap voor ADO iets buiten het 16-metergebied. De vrije trap wordt genomen en lijkt dan weggeslagen te worden door de muur van Willem II. De scheidsrechter laat doorvoetballen en wordt dan toch in het oortje geroepen. De VAR heeft een handsbal geconstateerd van Damil Dankerlui. Na het bestuderen van de beelden is de scheidsrechter het met zijn VAR eens en hij legt de bal op de stip!

Daarnaast besluit de scheidsrechter Damil Dankerlui zijn tweede gele kaart te geven en hem dus net een rode kaart van het veld te zenden. Nasser El Khayati zoals altijd foutloos vanaf 11 meter en hij schiet zijn 17de doelpunt van het seizoen binnen. 3-2 voor ADO. 2 minuten daarna is het Lex Immers die het is vanaf buiten het 16 gebied probeert en dat gaat best aardig want hij knalt hard op de lat! De rebound wordt vervolgens binnengelokt door Tomas Necid.

En hiermee maakt de Tsjechische spits die veelal als invaller fungeert zijn 8ste doelpunt van het seizoen en ADO dus op een 4-2 voorsprong. Je zou denken dat het allemaal niet mooier kan voor ADO maar dat is toch echt zo.

Lex Immers werkt nog een lage voorzet van Tom Beugelsdijk binnen, en als kers op de taart is het opnieuw Tomas Necid die 4 minuten voor het einde tekent voor de 6-2. Verder is er nog de rentree van Kyle Ebecilio.

De middenvelder stond heel lang aan de kant vanwege een zeldzame spierblessure. Hij valt 2 minuten voor tijd in voor Danny Bakker en maakt zijn eerste minuten sinds 13 maart 2016. En daarmee sluit ADO een moeizaam seizoen op fantastische wijze af. En weet het ook nog heel knap in het linker rijtje te eindigen! Omdat dit het laatste duel van dit seizoen was wens ik iedereen een heel fijne vakantie en op naar een nog succesvoller seizoen!

Karakteristiek:

ADO Den Haag 6–2 Willem II
Scoreverloop: 15. Dankerlui 0-1, 31. El Khayati 1-1, 48. Pavlidis 1-2, 68. Kanon 2-2, 72. El Khayati (penalty) 3-2, 75. Necid 4-2, 81. Immers 5-2, Necid 6-2

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaarten: Wilfried Kanon (ADO), Freek Heerkens (Willem II).

Rode kaarten: Damil Dankerlui (2 keer geel) (Willem II).

Toeschouwers: 13,128

Opstellingen:

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Beugelsdijk, Kanon (65. Pinas), Meijers; Immers, El Khayati, Bakker (88. Ebecilio), Becker, Necid, Falkenburg (65. Hooi).

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Meißner, Peters, Palacios; Anita, Crowley, Tapia (87. Akaynak); Dankerlui, Isak, Pavlidis (87. Vrousai).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *