ADO Den Haag in uitverkochte Kuip voorbij Feyenoord

ADO Den Haag heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen in een uitstekende overwinning om weten te zetten. Waar thuisploeg Feyenoord afscheid nam van Robin van Persie en trainer Giovanni van Bronckhorst is het ADO Den Haag dat het seizoen op een goede manier af wil sluiten, en heel heel stiekem nog hoopt op de play-off’s.

Eigenlijk is bij de opkomst al duidelijk waar het om gaat bij de thuisclub. Veel spandoeken en heel veel aandacht voor Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. Zij spelen vandaag hun laatste thuiswedstrijd voor Feyenoord. En ADO daarin tegen die wil uiteraard geen figurant in een feestje zijn en hoopt heel stiekem nog op de play-off’s voor Europees voetbal. Het begin is echter voor de voor de thuisclub. Robin van Persie, Jordy Clasie en oud-ADO speler Jens Toornstra waren dicht bij de openingstreffer maar zij kregen de bal niet achter Robert Zwinkels.

Iets later in de eerste helft is Robin van Persie weer gevaarlijk maar zijn kopbal gaat op de paal. Dan ADO Den Haag 5 minuten voor rust is het een goede voorzet van Sheraldo Becker die beland op het hoofd van Erik Falkenburg. Maar de goede kopstoot van Falkenburg wordt overgetikt door Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. De hoekschop dan doe volgt wordt genomen door Nasser El Khayati, beland opnieuw op het hoofd van Erik Falkenburg! EN DAN IS HET WEL RAAK! Erik Falkenburg kopt ADO Den Haag naar een 0-1 voorsprong! Het is gelijk het laatste boeiende moment voor rust. ADO kan met een goed gevoel thee gaan drinken.

De tweede helft dan daar gebeurd in de begin fase relatief weinig tot we in de 58ste minuut belanden. Tyrell Malacia leidt balverlies in duel met Dion Malone waarna de ADO rechtsback kan opstomen. Dion Malone begint aan een aardige rush over de rechterflank en vind dan Sheraldo Becker op links! EN HIJ SCHIET DE BAL IN DE LANGE HOEK ACHTER VERMEER EN DAN LEIDT ADO DEN HAAG MET 0-2!

Wat gebeurd hier op deze zonnige zondagmiddag in Rotterdam-zuid! En de 0-2 lijkt toch een tikkie voor Feyenoord te zijn want ADO blijft de betere ploeg en heeft zelfs kansen op 0-3! El Khayati op de paal en Tomas Necid dicht bij een treffer maar de bal vliegt er niet in. Ook Feyenoord krijgt nog een gigantische mogelijkheid 5 minuten voor tijd maar op bizarre en onbeschrijfelijke wijze gaat ook voor Feyenoord de bal er niet in.

In de 91ste minuut dan is het moment echt aangebroken. Een fenomeen uit het Nederlandse voetbal gaat nu toch echt afscheid nemen. De spelers van beide ploegen maken een erehaag en Robin van Persie verlaat onder luid applaus het veld. Hij wordt vervangen door Dylan Vente. De twee minuten die daarop volgen gebeurd er ook niks en zo wint ADO Den Haag met 0-2 op bezoek bij Feyenoord! Omdat FC Groningen heeft gewonnen lijkt de play-off’s een heel lastig verhaal te worden maar dat doet niks af de blijdschap en de trots na een mooie zondag middag in Rotterdam! Feyenoord 0, ADO Den Haag 2!

Karakterstiek:

Feyenoord 0–2 ADO Den Haag

Scoreverloop: 42. Erik Falkenburg 0-1, 58. Sheraldo Becker 0-2.

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen

Toeschouwers: 45.000

Opstellingen:

Opstelling Feyenoord: Vermeer; St. Juste, Botteghin, Van Beerk, Malacia; Toornstra, Clasie (64. Jørgensen), Vilhena; Berghuis, Van Persie (90. Vente), Larsson (72. Kökçü).

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Goossens (28. Necid), El Khayati, Bakker; Becker, Immers, Falkenburg (87. Goppel).

Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *