Fons Groenendijk samen met Edwin de Graaf langer bij ADO Den Haag

Fons Groenendijk zal ook de komende twee seizoenen voor de groep staan bij ADO Den Haag. De club en de 54-jarige hoofdtrainer uit Leiden kunnen met blijdschap melden dat er overeenstemming bereikt is over een nieuw contract, dat loopt tot medio 2021.
Manager Voetbalzaken Jeffrey van As over het aanblijven van de coach: “We hebben lang en goed met Fons gesproken. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat we graag met elkaar verder willen, omdat we al ruim twee jaar dik tevreden zijn over de samenwerking en perspectief zien voor de toekomst. Hoewel het huidige seizoen wisselvallig is – daar zijn beide partijen het over eens – zijn er mooie prestaties neergezet onder deze staf. Dat gebeurde met een werkwijze die bij ons past. We zijn er daarom van overtuigd dat dit seizoen goed afgesloten wordt en dat er daarna nog mooie jaren volgen.”
Van As memoreert hoe de vlag erbij hing toen Groenendijk in februari 2017 aan de slag ging bij ADO Den Haag. “Vanuit een zeer moeilijke en onrustige situatie heeft hij met zijn staf in een korte periode rust gecreëerd. Nadat we ons toen met een mooie eindsprint veilig speelden, beleefden we een geweldig 2017/2018. Dat was voor mij het beste jaar in deze functie en tegelijkertijd voor Fons ook het beste seizoen uit zijn trainerscarrière.”
Ook het gevoel van Groenendijk is uitstekend. “Alle seinen stonden op groen om met elkaar door te gaan. Ik heb plezier in mijn werk en voel me hier thuis. Dat komt mede dankzij de goede samenwerking met de rest van de technische staf en de medische staf. Dat zit allemaal goed en dat voelt de groep waarschijnlijk ook”, stelt de coach, die al veel meemaakte als coach van ADO Den Haag. “Het begon met een wonderbaarlijke ontsnapping. Daarna volgde een seizoen waarin het allemaal van een leien dakje ging. Dit seizoen verloopt moeizamer, maar het is mooi dat de clubleiding daar overheen kijkt. We willen dit jaar uiteraard ook nog goed afsluiten.”
ADO Den Haag is de club waar Groenendijk in 1982/1983 op 18-jarige leeftijd als speler in het betaalde voetbal debuteerde. Na meer dan honderd officiële duels voor FC/ADO Den Haag te hebben gespeeld kwam de oud-middenvelder ook uit voor Roda JC, Ajax, Manchester City, Sparta en FC Utrecht. Na zijn spelersloopbaan was Groenendijk in diverse functies werkzaam bij Katwijk, Sparta, Ajax, Willem II, FC Den Bosch, Universitatea Cluj (Roemenië) en Excelsior. In Den Haag werd Groenendijk in februari 2017 de opvolger van Zeljko Petrovic. Na dit Eredivisie-seizoen heeft de trainer al bij 86 officiële duels als coach op de Haagse bank gezeten.
Ook assistent-trainer Edwin de Graaf verlengt contract
In navolging van hoofdcoach Fons Groenendijk heeft ook Edwin de Graaf zijn contract bij ADO Den Haag verlengd. De 38-jarige assistent-trainer heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2022 in het Cars Jeans Stadion.
“Edwin is een net zo talentvolle als ambitieuze trainer”, reageert Manager Voetbalzaken Jeffrey van As. “Omdat hij in zijn voetbalcarrière veel meegemaakt heeft, kent hij het klappen van de zweep. Dat laat hij elke dag zien op de werkvloer. Hij herbergt niet alleen veel kennis en kunde, maar heeft ook gevoel voor het trainersvak. We zijn daarom blij dat we nog minimaal drie jaar doorgaan met Edwin.”
Voor De Graaf is de contractverlenging van drie jaar een mooie blijk van waardering vanuit de club. “Ik ben blij met deze volgende stap”, glimlacht de assistent-trainer. “De manier van werken is hier super. Ik krijg veel vrijheid en kan me daardoor uitleven in mijn rol. Daarom voel ik me helemaal op m’n plek bij ADO Den Haag. Ik vind het mooi dat Fons ook verlengd heeft en de staf zo intact blijft.”
De Graaf maakt sinds de zomer van 2017 deel uit van de technische staf van ADO Den Haag. De oud middenvelder heeft, net als zijn collega’s Groenendijk en Dirk Heesen, een verleden als speler van ADO Den Haag. Daarnaast speelde de geboren Hagenaar ook voor RBC Roosendaal, Feyenoord, ADO Den Haag, NAC Breda, Hibernian FC (Schotland), Excelsior en HBS. Voordat De Graaf als assistent trainer in Den Haag aan de slag ging, was hij jeugdcoach bij Feyenoord.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *