Boosheid en onbegrip over handgranaat bij supportershome

ADO Den Haag is geschrokken en boos over het feit dat er een handgranaat bij het supportershome van de club geplaatst werd. Dinsdagochtend trof een medewerker van de club het explosief aan naast de ingang van het MFC.

De omgeving van het Cars Jeans Stadion moest worden afgezet en de in allerijl opgetrommelde EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) heeft de granaat onschadelijk gemaakt en meegenomen voor verder onderzoek.


ADO Den Haag reageert bij monde van Algemeen Directeur Mattijs Manders. “In eerste instantie schrok ik vooral van het incident, maar de schrik heeft inmiddels plaatsgemaakt voor boosheid en onbegrip. Het is natuurlijk onacceptabel en weerzinwekkend dat een onverlaat tot een dergelijke daad komt.

Dagelijks passeren tientallen voetgangers en fietsers ons supportershome, inclusief schoolgaande jeugd. Als je beseft wat hier had kunnen gebeuren, dan krijg je koude rillingen. Dat gaat ieder besef te boven en elke norm te buiten. Er hadden hier gewonden, of nee erger, doden kunnen vallen.”


De politie neemt de zaak ook hoog op en is uiteraard direct gestart met een onderzoek. Manders: ”Dat onderzoek kan mij niet snel genoeg gaan. Dit heeft helemaal niks met voetbal te maken. Ik hoop dat de politie de daders snel te pakken heeft. Ik ga verder niet speculeren over wie hier verantwoordelijk voor gehouden kan worden. Dat is zinloos op dit moment en laat ik liever over aan de experts. Ik wil langs deze weg alleen maar mijn afkeer en verontwaardiging uitspreken. Ik keur alle vormen van geweld af en ben van mening dat er nu weer een grens is overschreden. Dit kan echt niet.”

Tekst: adodenhaag.nl

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *