Bitter gelijkspel voor ADO Den Haag in Sittard

ADO Den Haag is er woensdagavond niet in geslaagd om drie punten te pakken bij Fortuna Sittard. Nadat de Limburgse tegenstander door een rode kaart met tien man kwam te staan waren er genoeg kansen om dit voor elkaar te krijgen, maar het vizier stond niet op scherp en de bal wilde er maar niet in. Daardoor houdt ADO Den Haag een bitter gevoel over aan het punt.

In een fris en regenachtig Sittard koos Fons Groenendijk ervoor om na de prima wedstrijd tegen Vitesse geen wijzigingen aan te brengen in zijn opstelling. De onveranderde basisploeg kwam wat minder goed uit de startblokken dan Fortuna Sittard. De Limburgse gastheer kon ondanks pogingen van Lazaros Lamprou, Branislav Ninaj en Andrija Novakovich echter ook maar weinig potten breken.

ADO Den Haag, dat in het blauwe uitshirt speelde, kon in de openingsfase nog weinig gevaar stichten. Dat veranderde na ruim een half uur spelen in één klap, toen Fortuna met een man minder kwam te staan.
Terwijl de thuisploeg aanlegde voor een vrije trap, werd José Rodriguez plots met rood van het veld gestuurd. Scheidsrechter Jochem Kamphuis was gedecideerd en dat was niet voor niets, aangezien Rodriguez een opmerkelijke elleboogstoot had uitgedeeld aan Shaquille Pinas, die nota bene al een masker droeg. Een onbezonnen actie.

Na de rode prent voor de Fortuna-middenvelder creëerde ADO Den Haag direct twee goede kansen. Eerst werd Nasser El Khayati in stelling gebracht door Elson Hooi, maar ging het schot van de clubtopscorer hard over. Daarna leek de opnieuw als spits acterende Lex Immers de 0-1 te maken, maar zijn harde schuiver werd uit de hoek getikt door doelman Alexei Koselev.

ADO Den Haag wilde na de goede periode voor rust doordrukken in de tweede helft, maar was eerst vooral een blaffende hond die niet kon bijten.
Daardoor voerde Groenendijk na een uur een dubbele wissel door. Tomas Necid en Erik Falkenburg kwamen erin voor John Goossens en Hooi. Het leverde bijna meteen de 0-1 op, maar een kopbal van Necid ging langs de verkeerde kant van de paal. Falkenburg had even later ook kunnen scoren, maar schoot na een voorzet van Sheraldo Becker wild over.

Met de numerieke meerderheid bleef ADO Den Haag jagen op dat ene, belangrijke doelpunt. Tien tellen na het ingaan van het Haags Kwartiertje leek deze treffer er te komen, ware het niet dat de kopbal van Falkenburg uit een hoekschop op de lat belandde.
Na dit moment was ook Becker zeer dicht bij een doelpunt, maar zijn harde schot belandde in het zijnet van het doel van Koselev. De doelman van Fortuna dacht zich in de 94ste minuut alsnog gewonnen te moeten geven, maar Falkenburg knikte de bal na een gevaarlijke voorzet rakelings voorlangs. Het ongeloof was af te lezen aan de gezichten van de Haagse spelers.

ADO Den Haag moest dus genoegen nemen met een punt, terwijl er veel meer in zat in Sittard. Daarom zijn de gevoelens een stuk minder goed zijn dan afgelopen zaterdag, toen er ook een punt gepakt werd tegen Vitesse. Komende zaterdag (18.30 uur) staat het thuisduel met FC Utrecht op het menu voor de equipe van Groenendijk.
Karakteristieken
Fortuna Sittard – ADO Den Haag   0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Mac-Intosch, Ninaj, Heerings, Pinto; Rodriguez, Diemers, Smeets; Semedo (37. Hutten), Novakovich (90. Dianessy), Lamprou (80. El Messaoudi).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Goossens (61. Necid), El Khayati, Bakker; Becker, Immers, Hooi (61. Falkenburg).
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *