ADO Den Haag wint thuis van Excelsior en stijgt naar plek 10

ADO Den Haag heeft uitstekend gereageerd op de nederlaag van afgelopen zondag in Eindhoven. Waar PSV helaas met 3-1 te sterk was in het Phillips stadion, kon een ieder met een geel-groen hart vandaag weer juichen na een overwinning in het Cars jeans stadion op  de oude-werkgever van onze trainer, Excelsior.
ADO Den Haag wil zich revancheren na de nederlaag in Eindhoven, en extra motivatie bij winst stijgt de Haagse trots zelfs tot plek 10 maar dan moet er uiteraard wel gewonnen worden, en de ploeg begint uitstekend aan die missie. Al na twee minuten is het Sheraldo Becker die als een sneltrein langs de zijlijn flitst en vervolgens kiest voor de lage voorzet. Die komt bij de tweede paal en daar staat Nasser El Khayati! En hij krult de bal achter Excelsior-doelman Alessandro Damen en dan staat ADO Den Haag alweer op voorsprong! Wat een droomstart voor de mannen van Alfons Groenendijk!
Een kleine 10 minuten later dan is het Denis Mahmudov die de bal vanaf rechts erin besluit te krullen. Zijn bal valt bij de tweede paal! En dat is het 1-1. Jeffrey Fortes tikt de bal achter doelman Zwinkels…. Het is een wedstrijd van weinig kansen veel doelpunten. Een half uur gespeeld, hoekschop voor ADO wordt genomen door John Goossens. Goossens vind uit die hoekschop het hoofd van Danny Bakker! EN DAN STAAT ADO WEER OP VOORSPRONG!
Oioioi wat hersteld ADO zich goed van teleurstellingen en tegenslagen want amper een half uur na de gelijkmaker staat ADO een kwartier voor rust alweer op voorsprong! En daarmee lijkt de ruststand af te stevenen op 2-1 maar daar denkt niet iedereen zo over… in de blessuretijd van de eerste helft is er nog een giga kans voor Denis Mahmudov. Maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald door John Goossens.
De tweede helft zijn er meer mogelijkheden voor ADO. Met Immers via een afstandsschot, met de ingevallen Elson Hooi die dichtbij een doelpunt was, met Nasser El Khayati die bijna zijn tweede van de avond maakte. Ook Excelsior was nog dicht bij de gelijkmaker.
Denis Mahmudov probeerde het maar ook hierop had Robert Zwinkels een antwoordt en wist hij de poging van Mahmudov onschadelijk te maken Marcus Edwards probeerde het ook nog maar hij schoot de bal recht in de handen van Zwinkels. 20 minuten voor tijd dan is het Sheraldo Becker die de bal ontvangt van Danny Bakker. Hij besluit vanaf de hoek van het 16-meter gebied is uit te halen, de bal wordt nog aangeraakt door een verdediger van Excelsior en daardoor komt er een rare stuit in MAAR DAT MAAKT HELEMAAL NIET UIT WANT DAARDOOR BELAND DE BAL ACHTER DOELMAN ALESSANDRO DAMEN EN KOMT ADO DEN HAAG OP EEN 3-1 VOORSPRONG! En dan lijkt het duel ook wel gespeeld.
Alleen Mounir El Hamdaoui is nog dichtbij de 3-2 met een reuze kans maar hij krijgt de bal niet achter Zwinkels, ook Elson Hooi is nog in de buurt van de 4-1 maar zijn inzet wordt gekeerd door Damen. En verder is er nog een ander hoogtepuntje deze avond. Yahya Boussakou valt twee minuten voor tijd in voor Sheraldo Becker en daarmee maakt hij zijn officiële debuut in het betaalde voetbal! Na deze overwinning staat ADO Den Haag 10de! Een prestatie van formaat helemaal als je kijkt naar de afgelopen reeks waarin er in de laatste 6 wedstrijden 11 punten gepakt werden!
Karakterstiek:
ADO Den Haag 3–1 Excelsior
Scoreverloop: 3. El Khayati 1-0, 10. Fortes 1-1, 29. Bakker 2-1, 71. Becker 3-1
Gele kaarten: geen
Rode kaarten: geen
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Toeschouwers: 13.392
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone; Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Goossens (51. Hooi), El Khayati, Bakker; Becker (87. Boussakou), Immers, Falkenburg (70. Necid).
Opstelling Excelsior: Damen; Fortes, Mattheij, Matthys, Oude Kotte; Schouten, Koolwijk, Mahmudov (80. Eckert); Edwards, (73. Anderson), El Hamdaoui, Messaoud (80. Hadouir).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *