ADO Den Haag mag lang hopen, maar verliest bij PSV

ADO Den Haag heeft zondag niet voor een verrassing kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen PSV. De formatie van Fons Groenendijk ging met 3-1 ten onder in Eindhoven. Met de gekozen tactiek werd de Haagse ploeg zeker niet van de mat gespeeld, maar de eindstand is wel terecht te noemen.

Groenendijk kampte met personele problemen in de achterhoede, aangezien Tom Beugelsdijk, Shaquille Pinas en Giovanni Troupée stuk voor stuk niet inzetbaar waren. Wilfried Kanon keerde daarom terug in de basis en stond samen met de naar achter geschoven Danny Bakker in het centrum, waardoor op het middenveld een plekje vrijkwam voor Donny Gorter. Verder waren er geen veranderingen in de startopstelling.
ADO Den Haag reisde naar de lichtstad met de wetenschap dat het daar sinds februari 2011 (0-1, goal Wesley Verhoek) al niet meer wist te winnen en opteerde ervoor om vanuit een gesloten defensie te loeren op snelle uitbraken. De Haagse ploeg slaagde er redelijk in om de rijen achterin gesloten te houden, maar kon aanvallend weinig potten breken in het Philips Stadion.

Het stond lange tijd 1-0 in Eindhoven. Nadat Robert Zwinkels al met een katachtige reflex een doelpunt van Luuk de Jong had voorkomen, brak Denzel Dumfries na twintig minuten de ban namens de thuisploeg. De krachtige rechtsachter sneed vanaf rechts naar binnen en pegelde met links hard raak. Een verdiende voorsprong, maar ADO Den Haag mocht dus lang hopen.
Veel kansen hadden de Haagse bezoekers niet om de stand gelijk te trekken, maar zeven minuten na de openingsgoal had toch de 1-1 op de borden moeten komen. Erik Falkenburg, vorige week de held met twee goals, kreeg de bal van Lex Immers perfect op het hoofd. De linksbuiten raakte de bal echter niet lekker, waardoor de kopbal naast ging. Het was dé kans voor de ploeg van Groenendijk.

PSV had het overwicht, maar speelde ADO Den Haag zeker niet aan gort. Het creëerde wel mogelijkheden via Steven Bergwijn, Donyell Malen, Luuk de Jong en Nick Viergever, maar Zwinkels kwam niet in grote problemen. Dat gebeurde een uur lang eigenlijk alleen toen hij een knie hard tegen zijn hoofd kreeg, maar de goalie kon gewoon verder. En omdat Hirving Lozano het tevergeefs probeerde met een bal achter het standbeen langs, leek het duel in 1-0 te eindigen.
Toch werden er nog meerdere doelpunten gemaakt in het Philips Stadion. De Jong gaf met een rake kopbal uit een voorzet van Cody Gakpo het startsein voor de onrustige slotfase, waarin invaller Tomas Necid de spanning nog even terugbracht door de 2-1 te maken. De Haagse hoop werd later echter tenietgedaan door Donyell Malen, die ook trefzeker was met zijn hoofd.

En zo eindige het in 3-1 voor PSV. ADO Den Haag kan snel weer op zoek naar punten, aangezien Excelsior komende donderdag alweer langskomt in het Cars Jeans Stadion.
Karakteristieken
PSV – ADO Den Haag   3-1 (1-0)
Scoreverloop: 20. Dumfries 1-0, 83. De Jong 2-0, 88. Necid 2-1, 90+2. Malen 3-1
Scheidsrechter: Danny Makkelie
Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño (90+3. Hendrix); Rosario, Sadilek (73. Gutiérrez), Malen; Lozano, De Jong, Bergwijn (73. Gakpo).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone (73. Lorenzen), Kanon, Bakker, Meijers; Gorter (63. Goppel), Immers, Goossens; Becker, El Khayati, Falkenburg (77. Necid).
Auteur: Koen Jans
Fotografie: Alberto
Bron: adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *