ADO Den Haag in extremis langs AZ

ADO Den Haag heeft op bezoek bij AZ in het AFAS stadion in de dying seconds een super belangrijke overwinning geboekt! Na een knotsgekke slotfase leek het uit te draaien op een puntendeling, maar uiteindelijk was het toch de geel groene trots die er uiteindelijk met de volle buit vandoor ging.
ADO Den Haag heeft het traditiegetrouw moeilijk in Alkmaar. Van de laatste 6 duels in Noord-Holland wist ADO Den Haag er geen eentje te winnen. Sterker nog, zelfs een doelpunt is de ploeg niet gegund want dat is alweer 5 editie’s gelezen.
Al met al resultaten uit het verleden gelden niet voor de toekomst zeggen ze altijd dus laten we ons daar dan aan vast klampen. Echter is AZ in de openingsfase dichtbij het eerste doelpunt. Idrissi, Seuntjes en Guus Til probeerde het. Maar hun pogingen werden allemaal gekeerd door Robert Zwinkels.
ADO was 1 keer dichtbij, maar de uitbraak van Sheraldo Becker ging voorlangs bij doelman Bizot. Na iets meer dan een half uur spelen dan een hoekschop van Nasser El Khayati. De hoekschop valt bij de eerste paal EN DAAR IS ERIK FALKENBURG MET DE EERSTE GOAL! ERIK FALKENBURG KOPT ADO DEN HAAG OP VOORSPRONG IN ALKMAAR! En dat is ook gelijk het enigste doelpunt voor rust!
Vlak na rust dan voorzet weer van El Khayati, EN DAAR IS WEER FALKENBURG BIJ DE EERSTE PAAL EN DAN IS HET 0-2! WAT EEN START VAN ADO DEN HAAG AAN DE TWEEDE HELFT! Maar de weg is nog lang voor ADO en AZ brengt oud-ADO spits Bjørn Johnsen. Johnsen kop AZ nog naar 1-2 maar de goal wordt afgekeurd door scheidsrechter Kuipers omdat Johnsen een overtreding gemaakt heb.
AZ brengt ook nog Gudmundsson en ADO brengt Melvyn Lorenzen. Lorenzen krijgt meteen een goede voorzet! Maar zijn kopbal wordt gekeerd door Bizot! Een paar minuten later krijgt Lorenzen de bal via een tegenstander mee en kan die af op doelman Bizot! Maar de poging van Lorenzen is te wild en gaat naast. De tijd speelt in het voordeel van ADO. Fons Groenendijk brengt nog Necid en Kanon. Maar dan 5 minuten voor tijd lijkt de muur van ADO te vallen van Gidmundsson ramt de bal achter doelman Zwinkels. 1-2, het worden nog 5 bloedstollende minuten.
ADO komt er niet echt meer vanaf ook en ik de blessuretijd lijkt Becker nog met een uitbraak te komen maar die wordt onderschept door Svensson. SVENSSON levert de bal in bij Maher en Maher besluit de bal dan maar hoog in de 16 te geven, en die hoge bal VALT BIJ GUDMUNDSSON! En dan is het 2-2! Oioioi ADO wat lijk je jezelf hierzo in de vingers te snijden! Maar AZ gaat nog voor de volle buit en pakt de bal!
Omdat ADO echt niet van de goal afkomt zijn ze direct na de aftrap de bal weer kwijt en AZ speelt de bal in de voeten, maar daar is Beugelsdijk die goed voor zijn man komt.
Beugelsdijk OOHH DIE ZIET BECKER OP LINKS DIE KAN OP DOELMAN BIZOT AF! BECKER GAAT VLAAR EN SVENSSON VOORBIJ! BECKER GAAT HIJ ADO NAAR DE OVERWINNING SCHIETEN EN HET BALVERLIES BIJ DE 2-2 VOLLEDIG ONBELANGRIJK MAKEN!! JAAAAA!!!!! SHERALDO BECKER SCHIET DE BAL ACHTER DOELMAN BIZOT EN BEZORGD ADO DEN HAAG ALSNOG DE OVERWINNING!!! EN HIERMEE IS ADO DEN HAAG DEFINITIEF VEILIG IN DE EREDIVISIE!!! WAT EEN ONTKNOPING NIET NORMAAL! AZ 2 ADO DEN HAAG 3!
Karakteristiek:
AZ  2–3 ADO Den Haag
Scoreverloop: 31. Falkenburg 0-1, 47. Falkenburg 0-2, 85 Gudmundsson, 90. Gudmundsson 2-2, 90+4. Becker 2-3.
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Gele kaarten: Midtsjø (AZ), Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Rode kaarten: geen
Opstellingen:
Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midtsjø (66. Gudmundsson), Til, Maher; Stengs (55. Johnsen), Seuntjens, Idrissi (88. Helmer).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Goossens, El Khayati (82. Necid), Bakker (84. Kanon); Becker, Immers, Falkenburg (67. Lorenzen).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *