ADO Den Haag boekt sensationele overwinning op FC Utrecht en zet een reuze stap naar handhaving

ADO Den Haag heeft fantastisch zaken gedaan in het kader van het lijfsbehoud in de Eredivisie. Op eigen veld overklaste de Haagse trots de ploeg uit de Domstad en zette het daardoor een giga stap richting handhaving
FC Utrecht krijgt in de begin fase de mogelijkheden als ADO Den Haag na 10 minuten van zich doet laten spreken.
Lex Immers krijgt de bal voor ze voeten in het strafschopgebied en kan uithalen tussen 3 man. EN DAN IS HET ALWEER 1-0! LEX IMMERS SLAAT GENADELOOS TOE IN DE BEGIN FASE! Naar mate de wedstrijd vordert veranderd het spelbeeld niet. Utrecht krijgt nog altijd de beste kansen met bijvoorbeeld Sander van de Streek en Gyrano Kerk maar na 36 minuten is het Aaron Meijers die de bal ontvangt op links. Meijers poort Sean Klaiber en speelt daarna Sheraldo Becker in. Becker kaatst de bal op zijn beurt en Meijers besluit dan gelijk uit te halen met rechts! EN DAN IS HET 2-0!!
Goeie combinatie tussen Aaron Meijers en Sheraldo Becker en vervolgens is het dan ook Aaron Meijers die de bal achter David Jensen in het doel weet te werken! En dit lijkt een gigantische dreun van Utrecht want direct na de aftrap kan Sheraldo Becker de bal onderscheppen.
Sheraldo Becker is zijn tegenstander 1 tegen 2 te slim af. Hij kiest vervolgens voor de breedte bal op Nasser El Khayati, El Khayati kiest laag voor de tweede paal want daar staat Danny Bakker! EN DAN IS HET DIRECT OOK 3-0! WAT GEBEURD HIER ALLEMAAL WAT GEBEURD HIER ALLEMAAL! ADO DEN HAAG OP 3-0 THUIS TEGEN FC UTRECHT!

De tweede helft dan, in de rust zijn er door Utrecht trainer Dick Advocaat twee wissels toegepast. Boussaid en Timo Letschert zijn in de kleedkamer achtergebleven en worden vervangen door Michiel Kramer en Mark van der Maarel, het spelbeeld veranderd dan ook na deze wissels. Maar niet in het voordeel van Utrecht. ADO de tweede helft veel beter dan de Utrechters en die krijgen dus ook de kansen. Met Erik Falkenburg, en met Nasser El Khayati.
Maar na het invallen van Tomas Necid is het pas weer juichen! FC Utrecht creëert heel weinig tot niets en dan ontvangt Nasser El Khayati na een hoekschop de bal op de linkerkant. Zoals iedereen wel weet is El Khayati dodelijk in de 1 tegen 1, El Khayati. Hij geeft opnieuw een lage voorzet EN DAN TIKT TOMAS NECID DE BAL BINNEN! Wat een assisten van Nasser El Khayati en natuurlijk ook fantastisch voor Necid die zijn 6de seizoensdoelpunt maakt voor ADO! 4-0!
En krijgt ADO dan nog een toetje? Het antwoordt is ja. Na een hoekschop valt de bal goed voor Lex Immers.
En met zijn tweede van de avond bepaald hij de uitslag op 5-0! En daarmee heeft ADO Den Haag echt een reuze stap gezet richting handhaving! Het verschil met “de beruchte streep” bedraagt inmiddels 7 punten met nog 5 wedstrijden te spelen. Een uitstekende marche dus! En voor wie het niet gelooft? Knijp jezelf maar eens in je arm, ADO Den Haag wint met 5-0 van FC Utrecht!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 5-0 FC Utrecht: 1-0 Lex Immers, 2-0 Aaron Meijers, 3-0 Danny Bakker, 4-0 Tomas Necid, 5-0 Lex Immers.
Gele kaarten: Gyrano Kerk
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 13.022
Opstellingen:
ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Pinas, Beugelsdijk, Meijers; Bakker (77. Necid), El Khayati, Goossens; Falkenburg (64. Lorenzen), Becker (72. Goppel), Immers.
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert (46. Van der Maarel), Janssen, Gavory (66. Guwara); Van de Streek, Bazoer, Van Overeem, Gustafson; Boussaid (46. Kramer), Kerk.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *