Lex Immers verlengt contract met drie jaar

Met trots kan ADO Den Haag bekendmaken dat Lex Immers nog jaren in het voor hem zo vertrouwde geel-groene shirt blijft spelen. De ervaren middenvelder heeft zijn contract met drie seizoenen (tot de zomer van 2022) verlengd. Na zijn actieve carrière zal Immers als jeugdtrainer verbonden blijven aan ADO Den Haag.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is zeer verheugd met deze contractverlenging. “De gesprekken met Lex en zijn zaakwaarnemer liepen al een tijdje en we zijn blij dat we tot een akkoord zijn gekomen. Lex is voor ons een zeer belangrijke speler, zowel op het veld als in de kleedkamer. Als speler combineert hij techniek, slimheid en strijd op een Haagse manier met elkaar. Daarnaast pakt hij zijn verantwoordelijkheden en staat hij altijd klaar om zijn collega’s te helpen. Hij is daarom in meerdere opzichten een voorbeeld voor zijn medespelers. Niet voor niets willen wij Lex ook na zijn actieve loopbaan graag behouden, als jeugdtrainer.”
Ook Immers is in zijn nopjes met de verlengde samenwerking. “ADO Den Haag is en blijft mijn club. Ik draag ons mooie shirt nog altijd met veel trots”, aldus de 32-jarige middenvelder. “Ik kom al vanaf mijn negende bij ADO Den Haag en heb hier al ontzettend veel dingen meegemaakt. De keuze om terug te keren in de zomer van 2017 heb ik op gevoel gemaakt en dat is een uitstekend besluit gebleken. Ik voel me hier niet alleen thuis, maar merk ook aan alles dat de club leeft en groeit. Ik hoop dat we dit seizoen nog goed kunnen afsluiten en daarna mooie jaren tegemoet gaan”, aldus Immers, die het trainersdiploma UEFA B bezit en na zijn carrière graag door wil als trainer.


Als geboren en getogen Hagenees kwam Immers in de jeugd al bij ADO Den Haag terecht. Op 24 augustus 2007 maakte hij zijn officiële debuut voor de Haagse hoofdmacht. De middenvelder tekende daarna snel zijn eerste contract en groeide in rap tempo uit tot een bepalende en herkenbare speler, die van onschatbare waarde was in het promotieseizoen 2007/2008. In het seizoen 2010/2011 beleefde Immers zijn piek bij ADO Den Haag, met dertien goals, een zevende plek en plaatsing voor Europees voetbal. Na een periode van vijf jaar bij Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge kwam Immers in juli 2017 weer ‘thuis’. In het eerste seizoen na zijn rentree kroonde de routinier zich meteen tot Speler van het Jaar.
Alle Seizoenkaarthouders van ADO Den Haag (waarvan het telefoonnummer bij de club bekend is) kregen vrijdagochtend de primeur van Immers zelf. Dat gebeurde telefonisch, met een boodschap van onze nummer 10.

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *