Immers bezorgt strijdend ADO Den Haag punt tegen Vitesse

ADO Den Haag heeft zich zaterdag in een enerverende wedstrijd naar een punt geknokt tegen Vitesse. Bij rust keek de ploeg van Fons Groenendijk tegen een 2-3 achterstand aan tegen de Arnhemmers, maar met zijn tweede goal van de avond wees Man of the Match Lex Immers de Haagse ploeg de weg naar een gelijkspel.
Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen FC Groningen waren er twee wijzigingen in de basisploeg van ADO Den Haag. Tom Beugelsdijk keerde terug van een schorsing, terwijl Wilfried Kanon juist geschorst was. Daardoor stond Shaquille Pinas opnieuw in het centrum. Verder werd Lex Immers in de spits geposteerd en mocht Elson Hooi ook beginnen.
Er ontvouwde zich een stormachtige openingsfase, waarin ADO Den Haag direct al op voorsprong kwam. Sheraldo Becker, die vorig jaar op zijn verjaardag ook al scoorde in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, schoot de bal hard en laag binnen na een goede assist van Lex Immers.

Even na de openingstreffer was er, in de twaalfde minuut, een massaal en indrukwekkend applaus voor de onlangs overleden ADO Den Haag-fan Benjamin (12). Een kippenvelmoment.

ADO Den Haag kreeg duidelijk een boost van de 1-0 en was meermaals zeer dicht bij een tweede goal, maar het was Vitesse dat scoorde. Nadat Robert Zwinkels al redding had gebracht op een kopbal van Bryan Linssen, trok Buitink de stand gelijk met een intikker uit een voorzet van Vyacheslav Karavaev. Een flinke domper, en tot overmaat van ramp viel ook nog de 1-2. Doelpuntenmaker was opnieuw Buitink, die aan alle aandacht ontsnapte en daar fraai van profiteerde.
Ditmaal moest ADO Den Haag een antwoord formuleren en dat lukte ook snel. Immers, de man die een dag eerder zijn contract verlengde, knikte raak uit een perfecte voorzet van Nasser El Khayati. Hierna ging de storm een beetje liggen, waardoor de ploegen met een 2-2 stand de kleedkamer in leken te gaan. Het tegendeel was echter waar, omdat Buitink vlak voor de pauze opnieuw trefzeker was. Met een flinke dosis geluk, omdat zijn schot via Beugelsdijk zeer knullig in de hoek dwarrelde.

De tweede helft was niet zo open als de eerste. Dat kwam vooral door Vitesse, dat meer inzakte en vooral op countermomenten loerde. ADO Den Haag was continu op zoek naar de gelijkmaker, maar moest tegelijkertijd dus uitkijken. Een situatie na ruim een uur spelen was hier illustratief voor. Eerst schoot El Khayati de bal na een langlopende aanval in de handen van Vitesse-goalie Eduardo, amper een halve minuut later schoot Linssen na een counter nipt voorlangs.
Met nog twintig minuten spelen werd Erik Falkenburg gebracht om meer te kunnen forceren. Dat leidde al snel tot een doelpunt, maar Immers zag zijn tweede treffer van de avond eerst nog geannuleerd worden wegens buitenspel. De nummer 10 van ADO Den Haag liet zich daar niet van door de wijs brengen, omdat hij even later alsnog zijn dubbelklapper te pakken kreeg. Na een voorzet van Becker schoot hij de bal kiezelhard – met alles wat hij in zich had – in de kruising.
Zo hield ADO Den Haag alsnog een punt over aan het uiterst attractieve duel met Vitesse, wat eigenlijk ook wel het minste was waar de thuisploeg recht op had. Komende woensdag volgt de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, dat op dit moment samen met ADO Den Haag op de dertiende plaats staat in de Eredivisie.
Karakteristieken
ADO Den Haag – Vitesse 3-3 (2-3)
Scoreverloop: 7. Becker 1-0, 19. Buitink 1-1, 27. Buitink 1-2, 31. Immers 2-2, 42. Buitink 2-3, 76. Immers 3-3
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Goossens (77. Necid), El Khayati, Bakker; Becker (81. Goppel), Immers, Hooi (68. Falkenurg).
Opstelling Vitesse: Eduardo; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Bero, Ødegaard; Buitink, Linssen (71. Darfalou), Dauda (46. Foor).

Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie:Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *