ADO Den Haag onderuit op bezoek bij FC Groningen

ADO Den Haag heeft aan het bezoek bij FC Groningen geen punten weten over te houden. In het duel tegen oud-ADO speler en inmiddels trainer van FC Groningen Danny Buijs won de thuisclub met de minimale score.
ADO Den Haag gaat opjacht naar de broodnodige punten, onderin wordt het nijpend nu verschillende concurrenten punten hebben gesprokkeld en dus kiest trainer Fons Groenendijk puur voor “resultaat voetbal” zoals ze dat in de volksmond noemen.
Echter begint de thuisclub beter aan het duel en krijgt dan ook de eerste kans. Na een lage voorzet van Deyvaisio Zeefuik is het Kaj Sierhuis die de bal bij de eerste paal kan binnentikken, maar zijn poging gaat net naast.
Een duel met weinig spektakel en toch is het uit het niets 1-0. Een hoekschop van FC Groningen komt tegen het lichaam aan van Lex Immers, en via Immers gaat de bal over de doellijn waardoor ADO dus na 34 minuten tegen een achterstand aankijkt.
De tweede helft dan begint ADO beter en krijgt het direct ook een giga kans op 1-1. John Goossens gaat er met de bal van door en kan 1 op 1 met doelman Sergio Padt. Maar John Goossens kan zijn schot niet in een doelpunt omzetten want die wordt gepakt door Groningen doelman Padt.
Vervolgens is het weer Groningen die het initiatief neemt en krijgt ook een grote kans op 2-0. Ritsu Doan krijgt een kans vanaf de rechterkant maar het schot van de Japanner wordt door Robert Zwinkels tot hoekschop verwerkt. Verder krijgt ADO nog een mogelijkheid uit een scrimmage maar Aaron Meijers krijgt geen kans om te schieten en in de blessuretijd krijgt Mimoun Mahi nog een grote kans op 2-0. Maar hij wipt de bal in de handen van Robert Zwinkels.
Karakteristiek:
FC Groningen 1–0 ADO Den Haag.
Scoreverloop: 34. Immers (e.d.) 1-0.
Scheidsrechter: Dennis Higler.
Kaarten: Reis, Zeefuik, Sierhuis (allen geel en FC Groningen), Malone, El Khayati en Kanon (allen geel en spelend bij ADO Den Haag)
Toeschouwers: 17.291
Opstellingen:
Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker; Reis, Bruns (74. Chabot), Bel Hassani (85. Gladon); Doan, Sierhuis (66. El Hankouri), Mahi.
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Pinas, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati (82. Lorenzen), Bakker (64. Goppel); Becker, Necid (64. Falkenburg), Goossens.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *