ADO Den Haag morst twee punten op De Vijverberg

ADO Den Haag stevende vrijdag lange tijd af op een driepunter tegen De Graafschap, maar is er niet in geslaagd om de winst over de streep te trekken op De Vijverberg. Dankzij een doelpunt van Sheraldo Becker lag een zege binnen handbereik, maar tegen de verhouding in kwamen de Achterhoekers tien minuten voor tijd op gelijke hoogte: 1-1.
Er was één mutatie te noteren in de basisopstelling waarmee ADO Den Haag aantrad in Doetinchem. Giovanni Troupée was weer inzetbaar en startte zodoende weer. Dat betekende dat Dion Malone buiten de startformatie viel. Net als vorige week zat de talentvolle verdediger Dehninio Muringen weer bij de selectie.
De eerste helft was voor de 336 meegereisde ADO Den Haag-fans om van te smullen. Het begon meteen voortvarend, met twee goede kansen voor ADO Den Haag. Nasser El Khayati en Lex Immers troffen echter geen doel. Maar het was het startschot van een smakelijke eerste helft, waarin de ploeg van Groenendijk veel kansen wist te creëren. Eén daarvan ging erin. Becker werd in de 32ste minuut na een goede interceptie van Wilfried Kanon gelanceerd door El Khayati en rondde keurig af met links.
Becker kreeg na een ruim kwartier, na twee eerste speldenprikken van De Graafschap (Nabil Bahoui en Bart Straalman), ook al een goede kans na een vlijmscherpe counter. Toen ging de inzet nog over het doel van Hidde Jurjus, die evenals Charlison Benschop al gewisseld moest worden in de eerste helft. Er waren verder goede kansen voor Tomas Necid, Troupée en El Khayati. Daarvan was de grootste mogelijkheid voor Troupée, die een rebound van dichtbij over werkte. De conclusie dus bij rust: de 0-1 stand was te karig.

In de tweede helft wist ADO Den Haag niet meer de kansen aaneen te rijgen, maar speelde het team van Groenendijk aanvankelijk wel op een volwassen manier. Toch moest Robert Zwinkels na een uurtje een demonstratie geven van zijn kwaliteiten. Met een katachtige reflex weerhield hij toen Azor Matusiwa van het scoren. Verder had de Haagse goalie niet bijzonder veel te doen. ADO Den Haag had de controle over de wedstrijd en wist tamelijk eenvoudig overeind te blijven. De manschappen van Groenendijk hadden wederom de 0-2 moeten maken tegen De Graafschap, maar slaagden er niet in om de wedstrijd op slot te gooien. Danny Bakker was daar zéér dichtbij, ware het niet dat zijn pegel van twintig meter op de lat uiteenspatte.

En zoals een stokoude voetbalwet voorschrijft: als je ze zelf niet maakt, vliegt de bal er aan de andere kant wel in. Verantwoordelijk daarvoor was Youssef El Jebli, die de bal tien minuten voor tijd min of meer vanuit het niets hard langs Zwinkels schoot.
Er bleek vervolgens te weinig tijd over voor ADO Den Haag om het duel nog in Haags voordeel te beslissen. Dat zorgt ervoor dat de ploeg van Groenendijk vanaf de elfde plaats de verrichtingen van de andere clubs moet bekijken. Volgende week zaterdag (19.45 uur) volgt het thuisduel met sc Heerenveen.
Karakteristieken
De Graafschap – ADO Den Haag   1-1 (0-1)
Scoreverloop: 32. Becker 0-1, 81. El Jebli 1-1
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Opstelling De Graafschap: Jurjus (40. Bertrams); Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Burgzorg, Benschop (33. Narsingh), Bahoui (70. Van Mieghem).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati (87. Pinas), Bakker; Becker (90. Hooi), Necid, Goossens (72. Malone).
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie:Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *