ADO Den Haag bindt Yahya Boussakou tot medio 2022

ADO Den Haag heeft Yahya Boussakou langer aan zich weten te binden. De talentvolle vleugelaanvaller was in het bezit van een aflopend contract in het Cars Jeans Stadion, maar heeft donderdag bijgetekend tot de zomer van 2022.
De net 19-jarige Boussakou sloot zich in de zomer van 2016 aan bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag, na periodes bij Laakkwartier en Haaglandia. De vleugelaanvaller had slechts een half jaar nodig om zijn eerste verbintenis in de wacht te slepen. De linksbuiten speelt zijn wedstrijden voornamelijk in de Onder 19 van ADO Den Haag, maar maakt ook regelmatig zijn opwachting bij de beloften. Afgelopen zomer kreeg Boussakou zelfs al de kans om de voorbereiding op het seizoen mee te maken met de eerste selectie. Toen kreeg hij speelminuten in vijf oefenduels en scoorde hij tegen Laakkwartier.


ADO Den Haag ziet veel toekomst in Boussakou, zo zegt Manager Voetbalzaken Jeffrey van As. “We vinden Yahya al jaren een veelbelovend talent. Hij is lichtvoetig, heeft bravoure en kan het verschil maken in een wedstrijd. We zien hem met de dag groeien en denken dat er nog veel rek in zit. We zijn daarom blij dat we deze interessante speler tot medio 2022 hebben kunnen vastleggen.”
Boussakou tekende het nieuwe contract donderdag in het bijzijn van zijn familie. “Dit is een bijzonder en belangrijk moment”, glimlacht de linksbuiten. “Ik ben enorm blij dat ik me verder kan ontwikkelen bij deze mooie club. Ik merk dat de club vertrouwen in mij heeft en ik hoop dat zo snel mogelijk te kunnen uitbetalen bij het eerste elftal. Ik hoop daar snel mee te mogen trainen, zodat ik kan laten zien dat ik er klaar voor ben.”

Bron: adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *