Haags kwartier brengt ADO Den Haag belangrijke zege op Heracles Almelo

ADO Den Haag heeft in een bijzonder duel een zeer belangrijke overwinning geboekt. In een duel die vooral in het teken stond van het eren van de donderdag overleden mister ADO Harm Huttinga, was de geel groene trots met 2-0 te sterk voor de bezoekers uit Almelo.
ADO Den Haag heeft al 5 thuiswedstrijden op rij niet meer gewonnen. De laatste thuisoverwinning dateerd alweer van 6 oktober 2018 toen was de ploeg met 1-0 te sterk voor FC Groningen. En die negatieve reeks wil ADO natuurlijk zo snel mogelijk verbreken maar eerst wordt er voor de wedstrijd nog afscheid genomen van oud-spits Bjørn Johnsen.
De Noorse topscorer vertrok afgelopen zomer voor een record bedrag naar AZ en dus ontving hij samen met mevrouw Johnsen een bloemetje en mocht hij nog even een ereronde maken. Eenmaal begonnen schiet ADO uit d’r startblokken. Na slechts 40 seconden is het Erik Falkenburg die de 1-0 binnenkopt. Maar omdat hij buitenspel stond bij de vrije trap die voorgegeven werd wordt het doelpunt door scheidsrechter Siemen Mulder gecanceld. Even later was Sheraldo Becker dicht bij het openingsdoelpunt. Maar zijn inzet vanaf de linkerkant werd uit de lange hoek getikt door Heracles-doelman Janis Blaswick. Even daarna was Tom Beugelsdijk nog dicht bij een doelpunt. Alleen ook zijn inzet wordt gekeerd door Blaswick. Heeft Heracles dan helemaal geen echte kansen gehad in de eerste helft? Nee. De ploeg uit Almelo heeft eigenlijk niets gecreëerd in de eerste helft.
5 minuten na rust dan. En countermogelijkheid voor Heracles via Dalmau en Kuwas. Kuwas komt het 16 meter gebied in en gaat naar ze linker maar de inzet wordt geblokt door Danny Bakker. Na 64 minuten is ADO Den Haag weer gevaarlijk. Na een hoge bal ploft de bal voor de voeten van Erik Falkenburg, maar zijn inzet wordt geblokt. En daarna is Tom Beugelsdijk dicht bij de openingstreffer maar zijn kopbal gaat naast.
En dan in de 65ste minuut een bijzonder moment. Heel het publiek steekt sterretjes op en klappen als eerbetoon voor de overleden Harm Huttinga. Harm Huttinga overleed afgelopen donderdag en werd 65-jaar. Vandaar ook dat het eerbetoon in de 65ste minuut plaats vind. Na het eerbetoon wordt ADO sterker. Tomas Necid wordt in de ploeg gebracht voor Erik Falkenburg voor meer stootkracht voorin en dat lijkt ze vruchten af te werpen.
In de 79ste minuut dan. Een vrije trap van Danny Bakker op zo’n 28 meter van het doel. Die bal wordt met moeite tegengehouden voor doelman Blaswick, bal valt vervolgens voor Sheraldo Becker die besluit de bal voor te geven. Bal wordt vervolgens weggekopt en beland voor d’r voeten van Aaron Meijers, Meijers speelt Kanon in en die geeft een steekpaas op Tomas Necid. Necid in de 16! DOELPUNT!
TOMAS NECID ONTVANGT DE BAL VAN WILFRIED KANON AAN DE LINKERKANT VAN HET STRAFSCHOP GEBIED! HIJ LEGT DE BAL EEN KEER GOED VOOR ZIJN RECHTER EN PLAATST HEM VERVOLGENS IN DE LANGE HOEK! ADO OP VOORSPRONG! Maar dan is het nog niet afgelopen natuurlijk. Heracles gaat optimistisch spelen, brengt ook topschutter Kristoffer Peterson. Onbekend waarom hij niet in de basis mocht beginnen van Heracles-trainer Frank Wormuth maar enfin. Nog 1 minuut te spelen, Heracles gooit de bal er nog maar een in.
EN DAN WORDT DE BAL ONDERSCHEPT EN IS SHERALDO BECKER WEG OVER RECHTS. BECKER 1-2 MET KHAYATI OOG IN OOG MET DOELMAN BLASWICK. GESTOPT DOOR DE DOELMAN MAAR DE REBOUND! BECKER KIEST VOOR EEN HOGE BAL BIJ DE TWEEDE PAAL! EN HET IS 2-0!!!! TOMAS NECID KOPT DE BAL BINNEN EN HIERMEE BOEKT ADO EEN SUPER BELANGRIJKE ZEGE! ADO 2 Heracles 0. En deze overwinning kan maar aan 1 iemand opgedragen worden. Harm, deze is voor jou.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *