ADO Den Haag toont veerkracht maar verliest door zondagsschot

ADO Den Haag heeft op vervelende wijze geen punten overgehouden aan het uitduel met FC Emmen, wat een wedstrijd met veel wendingen was. Waar ADO Den Haag in de eerste helft niet thuis gaf en met 2-0 achter kwam, was de tweede helft vele malen beter. Dankzij goals van John Goossens en Tomas Necid werd het 2-2, maar uiteindelijk won Emmen toch nog door een afstandsschot van Anco Jansen.
De Haagse basisploeg kende twee wijzigingen voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen. In Drenthe verving Dion Malone de geschorste Tom Beugelsdijk en kreeg Necid na zijn twee doelpunten in het thuisduel met Heracles Almelo (2-0) weer een basisplaats.
De overwinning op Heracles bleek ADO Den Haag aanvankelijk niet dusdanig veel vertrouwen te geven dat er een goed vervolg in Emmen inzat. Het was, in de eerste helft althans, niet goed genoeg wat de ploeg van Fons Groenendijk liet zien op De Oude Meerdijk. In het eerste half uur stond het al 2-0 voor de thuisploeg en dat was bepaald niet onverdiend te noemen.

Bij de eerste keer dat Emmen voor het doel van Robert Zwinkels verscheen, was het meteen raak. Wilfried Kanon verkeek zich op een lange bal van Stef Gronsveld, waardoor Alexander Bannink oog in oog met Zwinkels verscheen en de 1-0 binnen kon prikken. ADO Den Haag was na deze openingstreffer een periode zoekende. Sven Braken en Bannink kregen beiden een kans om de marge te verdubbelen, maar wisten hier geen raad mee.
Toch viel in de 24ste minuut ook de 2-0 voor de Drentenaren. Malone werd op de linkerflank afgetroefd door Caner Cavlan, die de bal lag voor trok en daarmee Braken in staat stelde om de tweede goal van Emmen aan te tekenen. Er was maar weinig op af te dingen, omdat ADO Den Haag in de eerste helft nauwelijks wat wist te creëren en Emmen nog een aantal keren gevaarlijk was met haar diepgaande middenvelders.

De eerste helft was dus niet voldoende, maar na de theepauze verscheen er een beter ADO Den Haag binnen de lijnen. Met Elson Hooi en Shaquille Pinas, die meteen na rust voor Melvyn Lorenzen en Malone kwamen. Het spelbeeld kantelde volledig: Emmen werd de ploeg in de verdrukking en ADO Den Haag domineerde en creëerde.
Het leidde tot een Haagse kansenregen.
Eerst was Nasser El Khayati tweemaal gevaarlijk met een vrije trap; de eerste ging maar net naast, de tweede werd over gekopt door Pinas. Daarna kregen Giovanni Troupée, Hooi en nogmaals Pinas mogelijkheden voor het steeds sterker wordende ADO Den Haag.
De 2-1 kon niet uitblijven en deze viel dan ook. Koud in het veld schoot John Goossens de aansluitingstreffer binnen.

ADO Den Haag zette én pakte door. En even nadat het Haags Kwartiertje was ingegaan, viel de verdiende gelijkmaker. Sheraldo Becker werd gelanceerd vanaf rechts, trok de bal schitterende voor en tekende voor zijn vierde assist in evenzoveel wedstrijden. Necid kopte de bal namelijk prachtig binnen.
ADO Den Haag had vleugels en wilde meer, maar kreeg juist minder. Omdat Jansen het van afstand probeerde en de bal vanuit het niets in de kruising vloog, ging de Haagse formatie met 3-2 onderuit in Drenthe. Een fikse tegenvaller, die volgende week vrijdag weggespoeld kan worden in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.
 
Karakteristieken
FC Emmen – ADO Den Haag 3-2 (2-0)
Scoreverloop: 6. Bannink 1-0, 24. Braken 2-0, 71. Goossens 2-1, 77. Necid 2-2, 88. Jansen 3-2
Scheidsrechter: Rob Dieperink
Opstelling FC Emmen: Scherpen; Gronsveld, Bakker, Lukic, Cavlan; Chacón, Bannink (78. Arias), Bijl, Jansen; Braken (63. Niemeijer), De Leeuw (83. Slagveer).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, Malone (46. Pinas), Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker (69. Goossens); Becker, Necid, Lorenzen (46. Hooi).
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *