ADO Den Haag thuis niet opgewassen tegen Ajax

ADO Den Haag heeft het thuisduel tegen Ajax niet in een overwinning om weten te zetten. De ploeg van Alfons Groenendijk begon vrij aardig maar moest later toch zijn meerdere erkennen.
ADO Den Haag begint goed aan het thuisduel tegen de grote rivaal Ajax. Zo goed zelfs dat de ploeg uit de stad achter de duinen op voorsprong komt.
Na een prachtige kap beweging is het Nasser El Khayati die de bal op fraaie wijze langs Andre Onana weet te krijgen. Helaas was de euforie van korte duur. Een minuut na de 1-0 is het Daley Blind die Donny van de Beek met een steekbal oog in oog met Robert Zwinkels zet en daarin faalt van de Beek niet.
Hij gaat de doelman voorbij en brengt de bezoekers weer op gelijke hoogte. Waar iedereen denkt met een prima score van 1-1 de kleedkamer te gaan bezoeken is daar de VAR die er een stokje voor steekt.
In het strafschop gebied zou Kasper Dolberg na de grond zijn gewerkt door Aaron Meijers. Scheidsrechter Jeroen Manschot is het na het bestuderen van de beelden eens met de man achter de monitor en besluit de bal op de stip te leggen.
Alfons Groenendijk krijgt dan nog een gele kaart omdat hij van mening is dat er voor dit alles een overtreding wordt begaan op John Goossens. De strafschop wordt benut door Dusan Tadic en Ajax gaat met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.
In de tweede helft probeert ADO Den Haag nog van alles maar de ploeg lijkt niet bij machten om Ajax echt pijn te doen. Na iets meer dan een kwartier in de tweede helft probeert Alfons Groenendijk te kantelen met twee wissels maar het mag helaas niet baten. In de laatste 20 minuten loopt Ajax uit naar 1-5.
Hakim Ziyech weet Robert Zwinkels nog twee keer te passeren en tussen die twee goals van Ziyech was het ook Kasper Dolberg die zijn doelpunt meepikte. Volgende week Vrijdag mag ADO Den Haag zich revancheren. De geel groene trots gaat dan om 20:00 bij bezoek op de Vijverberg in Doetinchem, opjacht naar 3 zeer belangrijke tegen de Graafschap.
Karakteristiek:
ADO Den Haag 1-5 Ajax
Scoreverloop: 37. El Khayati 1-0, 39. Van de Beek 1-1, 45+1. Tadic (pen.) 1-2, 74. Ziyech 1-3, 78. Dolberg 1-4, 82. Ziyech 1-5.
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaarten: Aaron Meijers en David Neres.
Rode kaarten: geen.
Toeschouwers: 14,352
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Malone, Beugelsdijk (81. Pinas), Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker (66. Hooi); Becker, Necid (66. Goppel), Goossens.
Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, De Jong, Ziyech (88. Labyad); Neres, Dolberg (82. Huntelaar), Tadic (75. Schöne).
tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *