ADO Den Haag boekt super belangrijke overwinning thuis tegen PEC Zwolle

ADO Den Haag mag weer 3 zeer belangrijke punten bijschrijven. In het thuisduel tegen PEC Zwolle was de geel groene trots met 1-0 te sterk voor de bezoekers uit Overijssel.
ADO Den Haag wil zich herpakken na de dreun van vorige week op bezoek in Emmen, het begin is echter voor de bezoekers uit Zwolle. Eerst is Gustavo Hamer dicht bij de 0-1 maar daar steekt doelman Robert Zwinkels een stokje voor, en ook in de rebount is PEC dichtbij.
Ditmaal is het oud-ADO speler Stanley Elbert maar ook zijn inzet wordt gekeerd door Zwinkels. Even later is ook nog is voor Zwolle Lennart Thy dichtbij. Maar zijn kopbal na een indraaiende vrije trap wordt gepakt door Zwinkels.
Dan is het de beurt aan ADO. Eerst is John Goossens (die de voorkeur krijgt boven Melvyn Lorenzen) dichtbij maar hij speelt de bal te ver voor zich uit. Maar vlak voor rust is het wel raak. Na een goeie steekbal van Lex Immers is het Giovanni Troupée die is opgekomen.
Hij ziet dat PEC-doelman van der Hart verkeerd gepositioneerd staat en dus legt Troupée de bal in de lange hoek! En dat is zijn eerste doelpunt voor ADO en daarmee gaat de ploeg uit de hofstad met een super belangrijke voorsprong de rust in!
De tweede helft dan lijkt ADO de spanning en de schroom van zich afgegooid te hebben. Na een steekbal van Becker is Tomas Necid gevaarlijk. Maar zijn poging wordt door Zwolle-doelman Mikey van der Hart tot corner verwerkt.
Iets later in de tweede helft is Necid opnieuw dichtbij. Na een steekbal van Nasser El Khayati lijkt het of Necid 1 op 1 kan gaan met doelman van der Hart. Maar niets is minder waar want de bal van El Khayati was iets te hard waardoor van der Hart de bal simpel kan oppakken. 10 minuten voor tijd ontstaat er dan een opstootje tussen Sheraldo Becker en Youness Namli. Beide heren krijgen van scheidsrechter Joey Kooij een gele prent voor gehouden maar omdat Namli al een gele kaart gekregen had betekend dat zijn tweede en mag hij inrukken. Zwolle de laatste 10 minuten met 10 man dus. Maar dan gaan ze opportunistisch spelen en dat levert altijd gevaar op. Af en toe lukt ADO het nog om eruit te komen. Aaron Meijers bijvoorbeeld die de bal bij de ingevallen Falkenburg krijgt maar die op zijn beurt niet tussen de palen weet te krijgen.
Of de andere invaller Shaquille Pinas die een heel eind komt maar waarvan de eindpaas dan niet goed is. Maar na 95 minuten voetballen maakt het allemaal niet meer uit! ADO Den Haag boekt echt een super belangrijke overwinning! De ploeg van Alfons Groenendijk komt hiermee op 27 punten. En daarnaast is hiermee PEC Zwolle-trainer Jaap Stam zijn eerste nederlaag toegediend. ADO Den Haag 1, PEC Zwolle 0.
Karakteristiek:
ADO Den Haag 1-0 PEC Zwolle
Scoreverloop: 45. Giovanni Troupée 1-0.
Gele kaart(en): Ehizibue en Namli (PEC Zwolle). Becker (ADO Den Haag)
Rode kaart(en): 81. Namli (2 keer geel) (PEC Zwolle)
Scheidsrechter: Joey Kooij
Toeschouwers: 12.253
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée (71. Malone), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Necid (83. Falkenburg), Goossens (88. Pinas).
Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Hamer, Van Polen, Lam, Ehizibue; Bouy (78. Flemming), Clement, Namli; Van Crooij (74. Dekker), Thy, Elbers (68. Leemans).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *