Onnodig verlies voor ADO Den Haag tegen VVV-Venlo

Op zeer vervelende wijze heeft ADO Den Haag zaterdag de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo verloren. Hoewel het team van Fons Groenendijk grotendeels de betere ploeg was en bij een 2-2 stand het meest nadrukkelijk op zoek was naar de winst, gingen de punten naar Limburg. Een penaltymoment, met een rode kaart voor Robert Zwinkels, gaf in de slotfase de doorslag: 2-4.
ADO Den Haag kende een allerminst rustige voorbereiding op het treffen met VVV. Hoewel er vertrouwen en energie gehaald kon worden uit de laatste wedstrijden voor de winterstop en het trainingskamp in het Turkse Belek, gooide een griepvirus roet in het eten. Een handvol spelers van ADO Den Haag was ziekjes. Gelukkig herstelden onder meer Nasser El Khayati en Erik Falkenburg tijdig, waardoor ten opzichte van Feyenoord-thuis (2-2) alleen de geschorste Tom Beugelsdijk vervangen hoefde te worden door Shaquille Pinas.
De ploeg van Groenendijk ging furieus van start tegen de bezoekers uit Venlo. In de eerste minuut waren er al twee gevaarlijke momenten te noteren. Eerst werd Melvyn Lorenzen ternauwernood van het scoren af gehouden en daarna ramde VVV-captain Danny Post tegen de eigen lat. El Khayati schoot de bal tenslotte anderhalve meter voorlangs. VVV melde zich alleen met een kopballetje van Johnatan Opoku.
Net toen de Haagse storm een beetje begon te liggen, werd de score tot vreugde van de Haagse fans geopend door Sheraldo Becker. De rappe rechtsbuiten werd gelanceerd door een splijtende dieptepass van Lex Immers en schoot de bal hard en tegendraads langs doelman Lars Unnerstall: 1-0. Een mooie start dus voor ADO Den Haag, dat de eerste helft ook het betere van het spel had tegen VVV.
De Venlonaren lieten echter, zoals wel vaker dit seizoen, zien dat ze altijd een ploeg zijn om rekening mee te houden. Want hoewel VVV het balbezit en de kansen vooral aan ADO Den Haag liet, kwamen ze vlak voor rust op gelijke hoogte in het Cars Jeans Stadion. Nadat Peniel Mlapa eerst al een waarschuwingsschot geweldig gekeerd zag worden door Zwinkels, bracht Patrick Joosten de bezoekers op gelijke hoogte. Dat gebeurde met veel geluk, aangezien het schot van de rechtsbuiten dik werd aangeraakt door een verdediger en de bal toen knullig in het doel dwarrelde.
Voor ADO Den Haag een bittere pil, aangezien er kansen genoeg waren om de 2-0 op het scorebord te krijgen. Wel gingen de geel-groenen bijna toch met een voorsprong de kleedkamer in, omdat Danny Bakker en Wilfried Kanon nog voor veel gevaar zorgden in de Venlose zestien. Het zat echter niet mee, waardoor de ploegen met 1-1 gingen rusten.
Door de late tegentreffer was ADO Den Haag na de theepauze een kwartiertje van slag. En dat leidde tot de 1-2. Post en Tino Susic waren eerst al in de buurt van een doelpunt en daarna sloeg Joosten opnieuw toe. De linksbuiten van VVV sneed naar binnen en krulde de bal geweldig in de kruising. Andermaal een tik voor ADO Den Haag, maar de brigade van Groenendijk herstelde zich.
Na een uur spelen werd de stand namelijk weer gelijkgetrokken door Falkenburg, die een pass van Becker met rechts aannam en met links langs Unnerstall wist te schuiven. Het was het laatste wapenfeit van de spits, die met Lorenzen naar de kant gehaald werd voor Yuning Zhang en Thijmen Goppel. Laatstgenoemde leidde met een fijne voorzet bijna direct de 3-2 in, ware het niet dat Unnerstall goed stond opgesteld bij een kopbal van Immers.
Met opnieuw een gelijke stand was ADO Den Haag het meest nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal. Becker was daar zeer dichtbij met een fraai schot in de verre hoek, maar Unnerstall onderscheidde zich andermaal. Toen ADO Den Haag verder bleef jagen naar een treffer, gebeurde er iets heel vervelends. Scheidsrechter Jeroen Manschot liep naar de zijlijn om VAR-beelden te bekijken en kwam terug met twee mededelingen: VVV kreeg een strafschop en Zwinkels moest eraf met een rode kaart. Het ongeloof was af te lezen op de Haagse gezichten.
Het betekende dat Mike Havekotte erin moest komen voor Giovanni Troupée en zodoende zijn officiële debuut mocht maken voor ADO Den Haag. De keeper kon dus meteen aan de bak. Hoewel hij de goede hoek koos, kon Havekotte niet voorkomen dat Mlapa de 2-3 maakte voor VVV. Vlak voor tijd schoot Grot namens VVV de 2-4 binnen. Zo werd de wedstrijd zeer onnodig, en ook niet helemaal verdiend, verloren.
Karakteristieken
ADO Den Haag – VVV-Venlo   2-4 (1-1)
Scoreverloop: 13. Becker 1-0, 43. Joosten 1-1, 51. Joosten 1-2, 61. Falkenburg 2-2, 83. Mlapa (penalty) 2-3, 90+6. Grot 2-4
Bijzonderheden: 81. Zwinkels krijgt rood
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée (81. Havekotte), Pinas, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Falkenburg (62. Zhang), Lorenzen (62. Goppel).
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Kum (46. Dekker); Susic (75. Linthorst), Seuntjens, Post; Joosten, Mlapa (90. Grot), Opoku.
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *