ADO Den Haag speelt gelijk op bezoek in het Rat Verlegh Stadion

ADO Den Haag heeft op bezoek in het Rat Verlegh Stadion gelijk gespeeld tegen NAC Breda. In een duel waarin beide ploegen nog met de volle buit er vandoor konden gaan was de stand na iets meer dan 90 minuten voetballen 1-1.
In de openingsfase van de wedstrijd was het weinig spectaculairs. Alleen Erik Falkenburg was in het eerste kwartier gevaarlijk maar hij kon de bal niet goed raken. Na 20 minuten voetballen is het El Khayati met de steekbal op Sheraldo Becker. Becker op zijn beurt met de lage voorzet en die precies op maat voor Melvyn Lorenzen en hij schiet ADO op voorsprong in het rat Verlegh stadion! Even later in de eerste helft is het opnieuw een uitbraak van ADO. Opnieuw een steekbal van El Khayati op Sheraldo Becker maar dit maal op links. Becker krijgt de bal dan weer bij Lorenzen maar dit keer gaat de bal naast het doel van Benjamin van Leer. Vlak voor rust is NAC ook nog gevaarlijk. Een poging van Kharami en een kopbal van Verschueren. Maar die worden beide gepakt door Indy Groothuizen die de geschorste Robert Zwinkels vervangt aan de kant van ADO.
In de tweede helft dan is ADO direct voor gevaarlijk. Vanuit een hoekschop komt de bal op het hoofd van Danny Bakker maar die kopt de bal net naast. In de rust heeft er bij NAC 1 wissel plaats gevonden. Oud-ADO speler Gervane Kastaneer verving verdediger Klomp en hij liet direct zijn waarde zien. Na een aanval over de linkerkant legt hij de bal voor zijn rechterbeen en schuift hij de bal laag in de korte hoek. 1-1 dus. Na de 1-1 was ADO het helemaal kwijt. Trainer Groenendijk probeerde nog met een paar wissels wat te veranderen maar het mocht wat betreft het aanvalsspel niet baten.
Houdt NAC dan alle punten in eigen huis? Nee want Indy Groothuizen verricht in de blessuretijd 2 cruciale reddingen waardoor de uitslag blijft steken op 1-1. Gezien de wedstrijd terecht, maar daar schieten beide ploegen eigenlijk niet heel veel mee op.
Karakteristiek:
NAC Breda 1–1 ADO Den Haag
Scoreverloop: 20. Lorenzen 0-1, 50. Kastaneer 1-1.
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Gele kaarten: geen.
Rode kaarten: geen.
Toeschouwers: 18.547
Opstellingen:
Opstelling NAC Breda: Van Leer; Karami, Klomp (46. Kast, Koch, Mets, Van Anholt; Verschueren, Nijholt; Rosheuvel, Korte (65. Kaikai), Lundqvist (79. Mühren).
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati (88. Malone), Bakker; Becker, Falkenburg (65. Zhang), Lorenzen (72. Goppel).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *