ADO Den Haag wint laatste uitduel van 2018

ADO Den Haag heeft het laatste uitduel van 2018 weten te winnen. Op bezoek bij Willem II in het koning Willem II stadion was ADO Den Haag met 0-3 te sterk voor de oud-werkgever van trainer Alfons Groenendijk.
ADO Den Haag is erop gebrand vandaag wat recht te zetten. Naast dat het duel tegen De Graafschap niet verliep hoe de ploeg uit de residentie stad wilde is dit ook nog eens het laatste uitduel van 2018 en natuurlijk zal ADO er alles aan doen om die dan ook te winnen. Het begin daarvoor is goed want na 9 minuten komt de Haagse trots al op een 0-1 voorsprong. Giovanni Troupée speelt de bal in de voeten bij de spits van vandaag Erik Falkenburg. Falkenburg draait vervolgens heel goed weg bij zijn directe tegenstander en hij schiet de bal hard achter Willem II-doelman Timon Wellenreuther.
En met dit doelpunt scoort Falkenburg niet alleen tegen zijn oude club, nee, hij maakt ook zijn eerste doelpunt van het huidige seizoen. Het vervolg van het duel dan. De thuisploeg krijgt de regie wat meer in handen en krijgt ook de mogelijkheden alleen topscorer Fran Sol weet deze niet achter doelman Zwinkels te krijgen. Ook El Khayati krijgt nog een goede mogelijkheid op zijn elfde doelpunt van dit seizoen, alleen de bal die teruggelegd werd door Sheraldo Becker krijgt El Khayati niet tussen de palen.
De Tweede helft dan die wordt goed begonnen door de thuisploeg want direct staat Donis Avdijaj oog in oog met doelman Zwinkels. Alleen Robert Zwinkels staat zijn mannetje en weet de doorbraak van Avdijaj onschadelijk te maken. Ook pogingen van Sol en Crowley leverde geen doelpunt op.
Een half uur voor tijd wordt de grootste spanning er dan afgehaald. Danny Bakker weet de bal te onderscheppen op het middenveld en krijgt hem bij Giovanni Troupée. Die legt hem op zijn beurt terug op Lex Immers. En Immers haalt koelbloedig uit en schiet ADO na 61 minuten voetballen op een 0-2 voorsprong. Komt Willem II deze tik nog te boven? Nee. In het Haags kwartiertje is wel nog wel El Khayati die de hoekschop zoals op bezoek bij PEC Zwolle kort neemt op Aaron Meijers, Meijers kaatst hem waardoor El Khayati de bal direct bij de tweede paal kan voorgeven.
En daar is Lex Immers weer met zijn tweede van de avond! En daarmee is het wel gedaan! ADO wint voor de zesde keer oprij op bezoek bij Willem II. En buiten dat tankt ADO het vertrouwen waar iedereen naar snakte en wordt 2018 wat uit wedstrijden betreft fantastische afgesloten!
Volgende week speelt ADO Den Haag het laatste duel in 2018. Zondag 23 december staat het thuisduel tegen Feyenoord op het programma. En wat zou het toch fantastisch zijn als ook dat duel gewoon gewonnen wordt! Ik ga lekker me ogen dicht doen na een fantastische avond! Willem II 0 ADO Den Haag 3!
Karakteristiek:
Willem II 0–3 ADO Den Haag
Scoreverloop: 9. Erik Falkenburg 0-1, 61. Lex Immers 0-2, 77. Lex Immers 0-3.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.
Gele kaarten: Timon Wellenreuther, Vurnon Anita (beide Willem II), Tom Beugelsdijk, Sheraldo Becker, Aaron Meijers (alle 3 ADO Den Haag).
Rode kaarten: geen.
Toeschouwers: 12.163
Opstellingen:
Opstelling Willem II: Wellenreuther; Lewis, Meißner, Peters, Palacios; Anita (82. Akkaynak), Llonch, Crowley; Özbiliz (77. Kristinsson), Sol, Avdijaj.
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers (88. Pinas), El Khayati, Bakker; Becker, Falkenburg (71. Zhang), Lorenzen (81. Goppel).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *