ADO Den Haag laat twee punten liggen tegen De Graafschap

De thuiswedstrijd tegen De Graafschap heeft voor ADO Den Haag zaterdagavond niet het gewenste resultaat opgeleverd. Omdat er in een stugge wedstrijd niet gescoord werd, liep de formatie van Fons Groenendijk twee dure punten mis. Zonde, aangezien het linkerrijtje anders weer nadrukkelijk in de buurt kwam.
Groenendijk had twee mutaties in zijn startopstelling doorgevoerd voor het thuisduel met De Graafschap. Verlegen met vorige week konden Erik Falkenburg en Elson Hooi rekenen op een basisplaats, terwijl Melvyn Lorenzen en Dion Malone genoegen moesten nemen met een plaats op de reservebank.
Vooraf verwachtte men bij ADO Den Haag al een defensief opererend De Graafschap en deze verwachting werd waargemaakt door de Doetinchemmers. Omdat de nummer zeventien van de Eredivisie al vier wedstrijden op rij geen punt hadden gepakt, was het ook niet vreemd dat ‘De Superboeren’ voor een tactiek met twee controleurs voor de defensie en een teruggetrokken spits (Stef Nijland) kozen.
ADO Den Haag had moeite om de blauw-witte muur te doorbreken. Het wilde graag een snelle openingstreffer forceren, maar slaagde daar niet in. Sheraldo Becker zag het eerste schot van de wedstrijd na zeven minuten gekeerd worden door De Graafschap-goalie Hidde Jurjus. De eerste goede kans van het duel was voor de bezoekers. Daryl van Mieghem dook gevaarlijk op voor Robert Zwinkels, maar schoot de bal naast.
ADO Den Haag moest het spel maken, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. De ploeg van Groenendijk probeerde het spel vooral te verleggen via de zijkanten, maar kon vanaf daar maar weinig geschikte ballen in de zestien meter krijgen. De meeste dreiging ontstond op meer opportunistische wijze.
Bijvoorbeeld na een voorzet van Giovanni Troupée, die voor een gevaarlijke klutssituatie voor het doel zorgde. Elson Hooi en Falkenburg konden de bal echter net niet het laatste zetje geven. Nasser El Khayati, die weer kon spelen na een blessure, werd ook tweemaal in stelling gebracht. De clubtopscorer schoot de bal eerst voorlangs en daarna vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.
Na de weinig verheffende eerste helft werd De Graafschap-doelman Jurjus vervangen door Agil Etemadi. De stand-in moest meteen aan de bak, aangezien Hooi na een dieptepass voor hem opdook. De rechtsbuiten tikte de bal tegen de voeten van de keeper. El Khayati kreeg ook weer een kans in dezelfde minuut, maar prikte de bal nét naast het doel.
ADO Den Haag hoopte dat dit het startschot was van een vurige tweede helft, maar de thuisploeg ontbeerde stootkracht. Ondertussen bleef De Graafschap loeren op haar momenten, die het ook kreeg. Erik Bakker schoot de bal in de handen van Zwinkels, die daarna reddend moest optreden bij een schot van Leeroy Owusu.
De momenten dat De Graafschap gevaarlijk was waren spaarzaam, maar ADO Den Haag kon er ook maar weinig kansen tegenover stellen. Na de twee kansrijke situaties aan het begin van de tweede was vooral El Khayati op zoek naar een doelpunt. Maar een elfde goal kwam er niet voor de spelmaker. En omdat zijn collega’s het net ook niet wisten te vinden, bleef het bij een teleurstellende 0-0 remise in het Cars Jeans Stadion.
Volgende week vrijdag heeft ADO Den Haag weer een nieuwe kans op drie punten, in de uitwedstrijd tegen Willem II. Een week later volgt, in het laatste duel voor de winterstop, een krachtmeting met Feyenoord (thuis).
Karakteristieken
ADO Den Haag – De Graafschap 0-0 (0-0)
Scoreverloop: –
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, N. Kuipers, Kanon (57. Pinas), Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Falkenburg (77. Goossens), Hooi (57. Necid).
Opstelling De Graafschap: Jurjus (46. Etemadi); Owusu, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima; Bakker, El Jebli, Olijve; Narsingh (75. Burgzorg), Nijland, Van Mieghem.
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie:Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *