ADO Den Haag knokt zich naar punt thuis tegen Feyenoord

ADO Den Haag heeft de eerste seizoenshelft van het seizoen 2018-2019 op een uitstekende manier afgesloten. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord heeft de ploeg van Fons Groenendijk geknokt voor wat ze waard zijn met als resultaat een uitstekend punt tegen de Rotterdamse bezoekers.
ADO Den Haag wil de eerste seizoenshelft op een goede manier afsluiten maar als ze dat willen moet er een goed resultaat worden behaald tegen Feyenoord. Het begin is in ieder geval uitstekend, na iets meer dan 2 minuten voetballen is het Bart Nieuwkoop die een overtreding moet maken op Aaron Meijers.
Daardoor krijgt ADO een vrije trap op randje 16 meter en krijgt Nieuwkoop ook nog eens een gele prent van scheidsrechter Kevin Blom. De vrije trap wordt genomen door Nasser El Khayati. EN DIE GAAT ER DIRECT IN! NASSER EL KHAYATI SCHIET ADO DEN HAAG OP EEN BELANGRIJKE VOORSPRONG! En na die 1-0 houdt ADO nog niet op. Sheraldo Becker is op links veels te snel voor Bart Nieuwkoop, voor het doel is Melvyn Lorenzen bij de tweede paal, Becker KRIJGT DIE BAL BIJ LORENZEN!! Maar Lorenzen kan de bal niet goed raken waardoor de poging van de Duitse-Oegandees over het doel gaat van Justin Bijlow.
Creëert Feyenoord dan helemaal niets? Jawel, wat mogelijkheden via Berghuis en van Persie. Verder zijn voor ADO Lex Immers en Sheraldo Becker nog gevaarlijk maar zij weten hun inzet niet tot een doelpunt te promoveren. Wie zijn poging wel tot doelpunt wist te promoveren is Steven Berghuis. Vlak voor rust is het Robin van Persie die de bal in het 16-meter gebied breed legt op Steven Berghuis. En hij schiet de bal strak langs doelman Zwinkels waardoor we gaan rusten met een 1-1 stand in het Cars Jeans Stadion.
Na de rust komt Feyenoord beter uit de kleedkamer en met name Bart Nieuwkoop is dicht bij de 1-2. Nadat hij te snel was voor Erik Falkenburg kan Nieuwkoop zo op het doel aflopen, maar zijn poging wordt gestopt door doelman Zwinkels. 22 minuten voor het einde van de wedstrijd is het echter wel raak. Sam Larsson komt naar binnen en schiet de bal binnenkant paal in de rechter hoek binnen, Feyenoord op voorsprong. En dan wordt het pas echt boeiend. Tom Beugelsdijk besluit is aan een rush te beginnen EN DIE WORDT NAAR DE GROND GEDUWT! Scheidsrechter Kevin Blom geeft de dader Nieuwkoop zijn tweede gele kaart en hij mag gaan douchen.
Maar er is nog meer want er komt een VAR ingreep. Scheidsrechter Blom oordeelde dat de duw buiten het 16-meter gebied is maar video assistend referee Bas Nijhuis oordeelt dat hij er binnen is. Kevin Blom gaat kijken… en???? HIJ GEEFT EEN STRAFSCHOP VOOR ADO EEN KWARTIER VOOR TIJD! El Khayati vervolgens achter de bal, en?? HET IS 2-2!! NASSER EL KHAYATI SCHIET DE BAL STRAK IN DE RECHTER BOVENHOEK EN JUSTIN BIJLOW IS KANSLOOS! 2-2 MET NOG EEN KLEIN KWARTIER TE GAAN EN FEYENOORD MET EEN MAN MINDER!
ADO gaat er natuurlijk nog vol voor en brengt Goppel en Zhang voor Falkenburg en Lorenzen. Gaat het ADO dan nog lukken om de volle buit binnen te slepen? 5 minuten voor tijd nog een scrimmage voor het doel van Zwinkels maar die wordt verwerkt tot hoekschop en loopt uiteindelijk tot niks uit.
Goppel dan nog in de blessuretijd. Bal wordt voorgeven op Zhang wordt dit hem dan!! Neeee want ook Geertruida let goed op en die weet het Zhang dusdanig lastig te maken dat hij de bal niet tussen de palen krijgt. De blessuretijd is verstreken nog 1 bal in de 16 gooien dan! El Khayati vind het hoofd van Kanon bij de tweede paal, bal wordt geblokt door bijlow. Vervolgens is het Goppel die er een hoekschop uit weet te krijgen. Spanning tot het uiterste kan het dan nog! Hoekschop van El Khayati VIND HET HOOFD VAN ZHANG!! Maar die bal gaat net langs de tweede paal waardoor het dus geen doelpunt is.
En dan vind scheidsrechter Blom het mooi geweest. Na een prachtige slotfase delen ADO en Feyenoord de punten en daarmee mogen met name de bezoekers hun handjes dichtknijpen. Ondanks alles kan ADO terugkijken op een prima duel, hebben ze alles gegeven en weten ze een dik verdiend punt in eigen huis te houden. En misschien zat er met een beetje geluk meer in.
Ik wens iedereen een prettige kerst en een fijne jaarwisseling. En dat ons geel-groene trots maar veel punten mag pakken in 2019!
Karakteristiek:
Scoreverloop ADO Den Haag 2-2 Feyenoord
3’ Nasser El Khayati 1-0, 45’ Steven Berghuis 1-1, 68’ Sam Larsson 1-2, 77’ Nasser El Khayati 2-2 (strafschop).
Scheidsrechter: Kevin Blom
Gele kaarten: Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag), Bart Nieuwkoop, Steven Berghuis (Feyenoord).
Rode kaarten: 74’ Bart Nieuwkoop (2 keer geel) (Feyenoord).
Toeschouwers: 13.851.
Opstellingen:
ADO Den Haag: Zwinkels, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati, Bakker, Becker, Falkenburg (78’ Goppel), Lorenzen (78’ Zhang).
Feyenoord: Bijlow, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk, Tapia, Toornstra (70’  Kokcü), Vilhena, Berghuis, Van Persie (78’ Geertruida), Larsson (89’ El Hankouri)
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *