Zhang en Bakker maken rentree in verliespartij tweede elftal

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft dinsdagavond de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven 2, ondanks een overwicht op het veld en meer kansen, met 2-0 verloren. Een bittere pil voor de Haagse beloften, maar positief was wel het feit dat Yuning Zhang en Danny Bakker hun eerste wedstrijdminuten maakten na hun blessure.
Zhang en Bakker speelden hun eerste wedstrijd na meer dan twee maanden revalideren. Zhang kwam dit seizoen nog niet in actie in een officieel duel van ADO Den Haag, omdat de (gedeelde) topscorer van de voorbereiding op de Asian Games geblesseerd was geraakt met China onder 23. Bakker maakte in de eerste twee duels van ADO Den Haag nog wel zijn opwachting, maar moest sinds 18 augustus toekijken wegens fysiek ongemak. Zowel Zhang als Bakker speelde 45 minuten mee tegen Eindhoven en kwamen de eerste helft goed door.
Het was ook Zhang die de eerste kans kreeg in het Jan Louwers Stadion, waar ADO Den Haag het betere van het spel had en ook de meeste mogelijkheden creëerde. De harde poging van de Chinese spits ging echter net over het doel van keeper Menno Bergsen heen. Yahya Boussakou, Maarten Rieder en Danny Bakker namen het Eindhovense doel ook onder vuur, maar deden dat eveneens zonder succes. Eindhoven kwam voor rust eigenlijk niet verder dan een gekraakt schot vanuit de draai.
Met Killian van Mil en Johnny Reynolds binnen de lijnen voor Zhang en Bakker, ging ADO Den Haag 2 alsnog op zoek naar de voorsprong. Mats van Kins waagde een poging van afstand, maar het schot ging via Van Mil naast. Vrijwel uit het niets slaagde Eindhoven er na 63 minuten wél in om aan de leiding te komen. Invaller Dave de Meij reageerde alert na een lage voorzet vanaf links en prikte de bal via de paal achter doelman Mike Havekotte. De Haagse beloften claimden tevergeefs dat de bal de achterlijn gepasseerd was voor de voorzet.
In de jacht op de gelijkmaker waren Rieder en Boussakou dicht bij een doelpunt, maar het mocht niet zo zijn voor de formatie van Virgilio Teixeira. Want bij één van de spaarzame momenten voor het doel van Havekotte ging de bal er weer in voor Eindhoven. Dat gebeurde wel op fraaie wijze. Max Leidelmeijer trof doel met een fraaie volley: 2-0. Daar bleef het bij, omdat pogingen van Boussakou over het doel gingen en een kopbal van Reynolds keurig gepakt werd door Bergsen.
Door de verliespartij in de lichtstad blijft ADO Den Haag 2 steken op de vijfde plaats in Poule B van de Reservecompetitie. Voor Eindhoven zijn nu de eerste punten van het seizoen binnen.
Karakteristieken
FC Eindhoven 2 – ADO Den Haag 2  2-0 (0-0)
Scoreverloop: 63. De Meij 1-0, 76. Leidelmeijer 2-0
Scheidsrechter: Jeremy Lensink
Opstelling ADO Den Haag: Havekotte; Polley (70. Owusu), Muringen, Amofa, Van Wetten; Rieder, Van Kins, Bakker (46. Reynolds); Amatkarijo, Zhang (46. Van Mil), Boussakou.
Auteur: Koen Jans
Bron: adodenhaag.nl

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *