Vervelende middag voor Supporters ADO Den Haag in Utrecht

ADO Den Haag is zondagmiddag tegen een vervelende nederlaag aangelopen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Hoewel de formatie van Fons Groenendijk op basis van het veldspel niet veel onderdeed voor de Domstedelingen, werden de goals wederom te makkelijk gegeven. Het werd 3-0 voor het efficiëntere Utrecht.
ADO Den Haag speelde ten opzichte van het midweekse bekerduel in De Kuip weer met Indy Groothuizen en Tomas Necid in de basis en wilde koste wat het kost voorkomen dat het, net als in de vorige competitieduels met VVV-Venlo en NAC Breda, tegen een vroege achterstand zou aanlopen. Er leek aanvankelijk ook geen vuiltje aan de lucht te zijn. De geel-groenen waren nog niet in de problemen gekomen en zorgden voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Wilfried Kanon knikte over, nadat Aaron Meijers de bal voorzette vanaf de linkerkant.
Toch ging het na negen minuten weer fout. Utrecht verscheen voor het eerst in de zestien meter van ADO Den Haag en kwam direct op voorsprong. De manier waarop dit gebeurde was uiterst ongelukkig. Groothuizen verkeek zich op een terugspeelbal van Dion Malone. De doelman nam de bal niet goed aan, waardoor de bal tergend langzaam richting het doel rolde. De bal ketste tegen de paal aan, maar toch ging hij er in tweede instantie in. Dessers was gretig en zette zijn voet tegen de bal, nét voordat Groothuizen de schade kon herstellen.
Groothuizen moest zich herpakken van de fout en deed dat na 24 minuten spelen met een fraaie redding op een hard schot van Oussama Tannane. Ondertussen kwam ADO Den Haag steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van Groenendijk probeerde het tempo op te schroeven en creëerde een aantal mogelijkheden. De grootste kans was voor Lex Immers, die in één keer schoot vanuit een lage voorzet van Nasser El Khayati. De harde inzet van de Haagse nummer 10 werd echter gepareerd door Utrecht-keeper David Jensen. Op slag van rust konden Elson Hooi en El Khayati beiden aanleggen vanaf een metertje of twintig, maar de schoten gingen respectievelijk een meter over en in de handen van Jensen . Derhalve ging ADO Den Haag met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.
Naarmate de eerste helft vorderde werd het spel van ADO Den Haag al wat beter en deze lijn werd na de theepauze doorgetrokken. Al snel resulteerde dat in een grote kans. Sheraldo Becker trok de bal hard voor na een goede actie vanaf rechts, maar Tomas Necid kon zijn voet er nét niet tegenaan zetten, omdat Jensen de bal onderweg nog aantikte. Het was het laatste wapenfeit van Becker, die geblesseerd raakte bij deze actie en daarom vervangen werd door Thijmen Goppel. De invaller was gretig en bedrijvig, maar ook bij Goppel bleef het rendement uit.
ADO Den Haag had dit seizoen al vaker moeite met het verzilveren van de (uitspeel)mogelijkheden en ook in de Galgenwaard was dit het manco. Daarnaast werden, net als tegen Feyenoord, de doelpunten weer te gemakkelijk weggegeven. Geheel uit het niets kwam Utrecht namelijk op 2-0, in de 68ste minuut. Timo Letschert legde de bal vanuit een hoekschop terug op Willem Janssen, die het speeltuig eenvoudig binnen kon prikken. Het Haagse verzet was daarna gebroken, zeker toen het 3-0 werd voor de thuisploeg. Deze viel in de 77ste minuut. Gyrano Kerk brak door vanaf rechts en vond de geheel vrijstaande Joris van Overeem. Voor de middenvelder was het een koud kunstje om Groothuizen te passeren.
Necid en Falkenburg kregen nog de kans om de Haagse eer enigszins te redden, maar Jensen keepte een goede wedstrijd. Daardoor bleef het bij 3-0 en is ADO Den Haag terug te vinden op de twaalfde plaats. Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen AZ (14.30 uur) op het programma voor het team van Groenendijk.
Karakteristieken
FC Utrecht – ADO Den Haag 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 9. Dessers 1-0, 68. Janssen 2-0, 78. Van Overeem 3-0
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Letschert, Janssen, Gavory; Van Overeem, Gustafson (83. Van de Streek), Emanuelson (80. Boussaid); Tannane, Dessers (60. Van der Maarel), Kerk.
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Troupée, Beugelsdijk (72. Pinas), Kanon, Meijers; Malone, El Khayati, Immers; Becker (52. Goppel), Necid, Hooi (72. Falkenburg).
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *