Geen punten ondanks evenwichtige wedstrijd tegen AZ

Hoewel ADO Den Haag en AZ zondagmiddag weinig voor elkaar onder deden, zijn de drie punten naar Alkmaar gegaan. In een tamelijk stugge wedstrijd maakte Guus Til vroeg in de tweede helft het verschil: 0-1. Zodoende gaat ADO Den Haag met een vervelende smaak in de mond de interlandbreak in.
Fons Groenendijk kondigde het al aan in de aanloop naar het duel en voegde daad bij het woord: de trainer voerde meerdere veranderingen door in zijn basisploeg. Robert Zwinkels stond op doel, de naamgenoten Nick en Bas Kuipers stonden in de achterhoede en John Goossens mocht het als verkapte linksbuiten laten zien. Indy Groothuizen, Aaron Meijers en Sheraldo Becker waren niet inzetbaar aan Haagse kant. Bij AZ startte Bjørn Johnsen, vorig jaar topscorer van ADO Den Haag, als wissel.
In de eerste helft had ADO Den Haag weinig te duchten van AZ, dat defensiever voor de dag kwam dan verwacht en, net als tegen VVV-Venlo (2-0) en De Graafschap (1-0), vanuit een gesloten organisatie opereerde. Beide ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en wisten weinig kansen te creëren.
AZ scoorde één keer via Oussama Idrissi, maar de linksbuiten werd afgevlagd wegens buitenspel. Namens AZ waagde Albert Gudmundsson ook een poging, maar de IJslander schoot ruim over vanuit de tweede lijn.
Bij ADO Den Haag was, het niet voor het eerst dit seizoen, vooral ‘net niet’ in de eerste helft. Er waren meerdere momenten waarop de thuisploeg de bezoekers uit Alkmaar pijn konden doen, maar deze werden niet gegrepen. Zo had zowel Dion Malone als Goossens de kans om Tomas Necid in stelling te brengen, maar waren de voorzetten van deze spelers nét iets te scherp voor de Tsjechische spits.
Het gevaarlijkste moment aan Haagse zijde speelde zich af na een half uur, toen Elson Hooi de bal voor het doel gooide. Necid kon er niet bij, maar de bal ging via verdediger Pantelis Hatzidiakos en doelman Marco Bizot rakelings naast. Het zat ADO Den Haag op dat moment niet mee.
Groenendijk en de zijnen hoopten dat de bal in de tweede helft wel goed zou vallen. Dat deed hij wel, maar dat gebeurde aan de andere kant. Nadat Thomas Ouwejan de bal vanaf het randje van de zestien in de handen van Zwinkels had geschoten, zette Guus Til de Noord-Hollanders op voorsprong. De aanvoerder prikte binnen nadat Hatzidiakos een indraaiende vrije trap van Idrissi had teruggelegd. Het onderstreepte dat ADO Den Haag dit seizoen moeite heeft met standaardsituaties van de tegenstander.
ADO Den Haag moest dus opnieuw in de achtervolging. Groenendijk bracht Erik Falkenburg en Thijmen Goppel om meer te forceren en eerstgenoemde invaller was na zeventig minuten dicht bij de 1-1. Falkenburg volleerde een voorzet van Nasser El Khayati echter net langs de verkeerde kant van de paal.
Bij het ingaan van het Haags kwartiertje wilde ADO Den Haag steeds meer ‘alles of niets’ spelen, maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd door de geel-groenen. AZ kreeg nog wel een goede mogelijkheid, maar Idrissi schoot naast via de buitenkant van de paal.
Derhalve bleef het bij 0-1 bij ADO Den Haag – AZ. Een zeer teleurstellend resultaat voor de Haagse ploeg, die na de interlandonderbreking op bezoek gaat bij PEC Zwolle (zaterdag 24 november, 18.30 uur).
Karakteristieken
ADO Den Haag – AZ    0-1 (0-0)
Scoreverloop: 50. Til 0-1
Scheidsrechter: Dennis Higler
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, N. Kuipers, Kanon, B. Kuipers; Malone, El Khayati, Immers; Hooi (78. Lorenzen), Necid (59. Falkenburg), Goossens (61. Goppel).
Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan; Midtsjø, Til, Maher; Gudmundsson (67. Rotariu), Seuntjens (78. Van Rhijn), Idrissi.
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie:Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *