Bekeravontuur ADO Den Haag eindigt opnieuw in De Kuip

ADO Den Haag is, net als de vorige twee jaar, in de uitwedstrijd tegen Feyenoord uitgeschakeld in het toernooi om de TOTO KNVB Beker. De Haagse ploeg kwam dankzij een beauty van Nasser El Khayati op voorsprong in De Kuip, maar omdat de goals te makkelijk werden weggegeven werd het bekerduel met ruime cijfers verloren: 5-1.
Het AD berekende woensdag dat de kans op drie keer op rij Feyenoord-uit in de beker 1 op 1,3 miljoen was, maar toch kwam Feyenoord-ADO Den Haag voor de tweede ronde van het toernooi weer uit de koker. Om de Rotterdammers zo goed mogelijk te kunnen bestrijden, startte Fons Groenendijk met een nieuwe, tactische variant in De Kuip. De coach speelde de troefkaart van de ‘valse spits’. Deze rol was toebedeeld aan El Khayati, die een vrije rol had achter de aanvallers Elson Hooi en Sheraldo Becker. Dat ging ten koste van Tomas Necid, die vanaf de bank startte. Dat gold ook voor Indy Groothuizen, omdat Robert Zwinkels net als het eerste bekerduel met OJC Rosmalen (0-6 winst) onder de lat stond.

ADO Den Haag kwam er na het beginsignaal meteen een aantal keren goed uit in Rotterdam-Zuid, maar moest de eerste kansen wel aan Feyenoord laten. De tandem Steven Berghuis-Nicolai Jørgensen was met name gevaarlijk. Zwinkels werd na drie minuten flink getest door Jørgensen, maar had een katachtige reflex in petto. De Deense spits schoof de bal even later ternauwernood voorlangs.
Wat Feyenoord niet lukte, wist ADO Den Haag wel voor elkaar te krijgen. El Khayati stond wederom op bij de ploeg van Groenendijk. De spelmaker draaide weg in de zestien meter van Feyenoord, dacht niet na en pegelde de bal met links via de onderkant van lat tegen de touwen: 0-1. Het was alweer de veertiende keer (!) dat El Khayati dit seizoen betrokken was bij een doelpunt. De nummer 23 van ADO Den Haag kwam op 11 goals en 3 assists te staan.

Het was een moment om van te genieten voor ADO Den Haag, maar heel lang duurde de euforie niet. Nadat Eric Botteghin en Berghuis gevaarlijk opdoken in de Haagse zestien, was het in de achttiende minuut wel raak voor de gastheer. Giovanni Troupée ging in de fout met een te korte terugspeelpass en stelde daarmee Jørgensen in staat om de gelijkmaker aan te tekenen. ADO Den Haag reageerde bijna direct, maar Hooi raakte na een goede actie, via het been van keeper Kenneth Vermeer, de lat. Het was voor de snelle aanvaller al de derde keer dit seizoen dat hij het aluminium raakte.

Na een goede redding van Zwinkels op een schot van Tyrell Malacia en een hard schot naast het doel van Sam Larsson leken beide ploegen af te stevenen op een 1-1 ruststand, maar ADO Den Haag haalde de kleedkamer niet met deze score op de borden. Botteghin torende na een hoekschop boven alles en iedereen uit en knikte de 2-1 achter Zwinkels. Een bittere pil.

ADO Den Haag startte na de pauze prima aan de tweede helft, maar wist aanvallend niet echt een vuist te maken. Dat lukte Feyenoord wel, in de 55ste minuut. Jørgensen kreeg de bal met een gelukje mee en schoot hard, via zowel de paal als de lat, de 3-1 binnen. Waar Hooi dus net de verkeerde kant van het houtwerk raakte, zat het bij Feyenoord dus wel mee in dat opzicht. Na deze 3-1 slaagde ADO Den Haag er niet echt in om de spanning terug te brengen, ondanks drie aanvallende wissels. En toen Jørgensen tien minuten voor tijd de diepte in gestuurd werd en via de handen van Zwinkels raak schoot, kwam aan alle Haagse illusies een einde. De schade werd zelfs nog groter, aangezien Sam Larsson een minuut voor het einde er 5-1 van maakte.
ADO Den Haag zit zaterdag dus niet in de koker bij de loting voor de derde ronde van de TOTO KNVB Beker. De manschappen van Groenendijk moeten zich weer focussen op de competitie, waarin zondag FC Utrecht (uit) de tegenstander is. Op zondag 11 november speelt ADO Den Haag weer thuis, tegen AZ.
Karakteristieken
Feyenoord – ADO Den Haag 5-1 (2-1)
Scoreverloop: 7. El Khayati 0-1, 18. Jørgensen 1-1, 44. Botteghin 2-1, 56. Jørgensen 3-1, 81. Jørgensen 4-1, 89. Larsson 5-1
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Opstelling Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Vilhena; Berghuis, Van Persie (83. Ayoub), Larsson; Jørgensen (82. Vente).
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée (68. Goossens), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers (75. Lorenzen), Pinas, Malone; El Khayati (63. Necid); Becker, Hooi.
ADO Den Haag speelde opnieuw in het blauwe bekershirt. De fans die met de mannen van Groenendijk zijn meegereisd naar Rotterdam, kunnen op vertoon van hun e-ticket 20% korting op het bekertenue scoren in de Fanshop. Let op: deze actie geldt niet voor de webshop en de korting voor (Seizoen) Club Card houders.
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *