ADO Den Haag boekt belangrijke overwinning op PEC Zwolle

ADO Den Haag heeft op bezoek in het MAC3park Stadion in Zwolle de volle buit meegenomen. In een duel vol doelpunten stond er na iets meer dan 90 minuten voetballen 2-3 op het scorebord.
ADO Den Haag begint met veel wijzigingen ten opzichte van voor de interland-break maar het begin was duidelijk even wennen. Na 6 punten is er een hoekschop van PEC Zwolle, die valt bij de tweede paal en dan laat Nick Kuipers zich makkelijk wegzetten in het duel met Thomas Lam en is het ook 1-0. Thomas Lam kan de bal gewoon bij de tweede paal binnenkoppen.
Het antwoordt van ADO laat vervolgens niet lang op zich wachten. Na een steekbal komt Sheraldo Becker in het strafschop gebied in duel met Kenneth Paal. Vervolgens is het Paal die Becker ten val brengt en dat mag niet volgends de regels, en dan is het zoals het woord al zegt een strafschop.
Het buitenkansje wordt door El Khayati benut en dus staan de ploegen weer op gelijke hoogte. Voor lang is het echter niet want amper 1 minuut later is het een lange bal van PEC Zwolle. Door een fout in de communicatie kopt Meijers de bal langs doelman Zwinkels en is het vervolgens Clint Leemans die de bal voor het lege doel kan binnen tikken. 2-1 voor de thuisploeg dus.
Opnieuw een kleine 5 minuten later is het Melvyn Lorenzen die de bal na een uitstekende actie bij El Khayati krijgt. En als hij de bal krijt dan weet je dat het gevaarlijk wordt dus nu ook. Sterker nog, het is weer 2-2! El Khayati krijgt de bal in de lange hoek langs PEC-doelman van der hart. En 4 doelpunten al na 24 minuten! Niet normaal!
De tweede helft dan is dat ook zo’n spektakel? Minder maar zeker wel spannend en vermakelijk! Danny Bakker was al dicht bij de 2-3 maar zijn kopbal werd gepakt door van der Hart. Het werd pas echt vermakelijk na het 12 minuten voor tijd invallen van Yuning Zhang. Direct werden Sheraldo Becker en Melvyn Lorenzen gevaarlijk, maar HET moment komt 8 minuten voor tijd. Nasser El Khayati neemt de corner kort op Aaron Meijers, Meijers legt die bal terug waarna El Khayati de bal erin slingert bij de tweede paal.
EN DAN IS DAAR NICK KUIPERS DIE DE 2-3 BINNENKOPT! Nick Kuipers het zat hem allemaal nog niet mee sinds zijn komst maar deze avond lijkt hij de held van ADO te worden want deze man kopt ADO in het Haags kwartiertje op een 2-3 voorsprong! En dat lijkt het breekpunt voor PEC te zijn.
ADO is nog een keer gevaarlijk. Yuning Zhang draait weg bij zijn tegenstander en heeft een goed schot op doel. Alleen beland de bal helaas op de buitenkant van de paal. MAAR HET MAAKT ALLEMAAL NIET MEER UIT WANT NA IETS MEER DAN 3 MINUTEN BLESSURETIJD FLUIT SCHEIDSRECHTER MULDER AF! En naast de belangrijke 3 punten is dit de eerste overwinning in Zwolle sinds 2003! PEC Zwolle – ADO Den Haag, 2-3!
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *