ADO Den Haag beloont Robin Polley met contract tot 2021

Robin Polley traint al vanaf de start van het seizoen met de eerste selectie van ADO Den Haag en is op deze vrijdag voor zijn goede ontwikkeling beloond met een contract. De 19-jarige rechtsachter tekent een verbintenis tot medio 2021 in het Cars Jeans Stadion, met een optie voor nog één jaar.
Polley tekende in het bijzijn van familie en vrienden het eerste profcontract uit zijn carrière. Een mooi moment voor de back, die pas anderhalf jaar in het geel-groen van ADO Den Haag speelt. Vorig jaar werd hij in de zomer opgepikt, nadat hij vertrok bij Feyenoord. In de jeugd speelde Polley ook nog voor JHR en Spartaan ’20. De Nederlandse Ghanees voegde zich eerst bij de Haagse beloften, waar hij al snel van rechtsbuiten werd omgeturnd tot rechtsachter. In de voorbereiding op dit seizoen greep Polley de kans om zich te mogen bewijzen bij de eerste selectie met beide handen aan. Hij gaf zijn visitekaartje af in de oefenduels met Athletic Bilbao en Panathinaikos en maakte later in de TOTO KNVB Beker zijn officiële debuut tegen OJC Rosmalen.


“Dit is bijzonder, maar ook een beetje spannend. Hier werk je als jonge jongen naartoe. Dit is een droom die uitkomt”, glimlacht Polley op de dag van de ondertekening. “Ik ben super trots op dit speciale moment. Ik heb een moeilijke route afgelegd en dat is niet voor veel jongens weggelegd. Dit is voor mij het échte begin. Het is ook een beloning, aangezien ik hard gewerkt heb voor deze beloning. Wat mijn volgende stap moet zijn? Een debuut in de Eredivisie. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben, maar zit natuurlijk ook nog in een leerproces. Ik wil nog meer rust in mijn spel krijgen en er verdedigend nog een tandje bij kunnen zetten. Ik merk dat ik hier al stappen in maak. Ik word met de dag beter.”
Manager Voetbalzaken Jeffrey van As: “Met ADO Den Haag belonen we graag ontwikkeling en potentie. Dat hebben we nu ook bij Robin gedaan. We zien toekomst in hem. Robin heeft een enorme wil om beter te worden en is daarnaast een positieve jongen die altijd hard werkt. Het is mooi om te zien hoe hij als rechtsachter zijn offensieve kwaliteiten benut. Vleugelverdedigers met snelheid en drive naar voren, die zien we graag in Den Haag.“

 

Bron: adodenhaag.nl

Foto’s: Koen Jans

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *