Voormalig materiaalman en ADO-speler Chris Croes (74) overleden

Chris Croes, voormalig speler en materiaalman van ADO Den Haag, is overleden. De oud-verdediger is 74 jaar oud geworden.
Croes (op bovenstaande foto poserend voor de portretfoto’s in 2002/2003) voetbalde op jonge leeftijd al in de jeugd van ADO Den Haag, waar hij toen samenspeelde met onder anderen Aad Mansveld en Theo van der Burch. Hij was geen briljante voetballer, maar stond bekend als een stoere verdediger. Croes groeide uit tot contractspeler van ADO, maar geraakte niet verder dan het tweede elftal.
De verdediger werd door ADO in 1965 uitgeleend aan RCH, waar hij in één team speelde met de toen nog piepjonge Johan Neeskens. Ook Carol Schuurman, Jan Villerius en René Pas waren destijds actief bij deze club. Croes speelde naast ADO en RCH ook voor RVC, waar Karel Jansen senior zijn trainer was. RVC maakte toen furore in de top van het amateurvoetbal, maar greep net naast het landskampioenschap van de amateurs.
Na zijn voetbalcarrière was Croes ADO Den Haag nog jarenlang van dienst. Eerst was de oud-verdediger werkzaam bij de amateurs en de jeugd, daarna bij de BVO. Daar was hij ongeveer tien jaar lang de materiaalman.
We wensen de familie en nabestaanden van Chris veel sterkte met het verlies.
Op onderstaande foto staat Croes samen met André van Es, die als vrijwilliger samenwerkte met Croes. De foto’s zijn gemaakt door Hans Willink.

Bron: adodenhaag.nl

Rust zacht lieve Chris.

Directe link:

1 reactie op Voormalig materiaalman en ADO-speler Chris Croes (74) overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *