ADO Den Haag met 2-0 ten onder in Venlo

In de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo heeft ADO Den Haag zondagmiddag de kans laten liggen om de vijfde plaats te grijpen in de Eredivisie. Het team van Fons Groenendijk ging met 2-0 onderuit in De Koel, waar Peniel Mlapa en invaller Jay-Roy Grot de doelpunten maakten.
ADO Den Haag beleefde, met Aaron Meijers en Shaquille Pinas in de basis, meteen al een valse start in het zonovergoten Venlo. Slechts een halve minuut stond er op de klok toen scheidsrechter Erwin Blank al resoluut naar de stip wees. Ralf Seuntjens stuurde Mlapa weg in de diepte en de spits werd neergelegd door Indy Groothuizen, die net te laat met zijn hand naar de bal ging. Mlapa ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos binnen: 1-0.
De achterstand was een behoorlijke tik voor ADO Den Haag, dat daarom even zoekende was in De Koel. VVV kreeg in deze fase nog twee kleine mogelijkheden, via Mlapa en Patrick Joosten. Na een minuut of 25 kreeg ADO Den Haag wat meer grip op de wedstrijd. Dat leidde tot twee kansen. De eerste was voor Tomas Necid, die een voorzet van Nasser El Khayati met links maar net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Daarna was Lex Immers dicht bij de gelijkmaker, ware het niet dat VVV-goalie Lars Unnerstall de bal klemvast wist te pakken.

Maar toch had ADO Den Haag moeite om stootkracht te realiseren in het zonnige Venlo. En aan de andere kant was de thuisploeg uit Limburg nog wel een paar keer gevaarlijk op slag van rust. Tino-Sven Susic mikte de bal eerst een metertje over het doel van Groothuizen, alvorens Joosten na een snelle uitbraak de paal raakte met een geplaatst schot. Door deze kansen en het spelbeeld in de eerste helft was er weinig af te dingen op de 1-0 ruststand.

ADO Den Haag weet als geen ander hoe het is om zich vanuit een achterstand terug te knokken tot een resultaat. Dat liet de ploeg van Groenendijk eerder dit seizoen al zien in de uitwedstrijden tegen Vitesse en sc Heerenveen. Opnieuw kwam de Haagse brigade wat beter uit de kleedkamers, maar ditmaal leverde het geen punt(en) op.

Tom Beugelsdijk was de man die de eerste kans van de tweede helft kreeg, maar zijn schot met links ging een paar meter naast het doel van VVV. Na een uurtje spelen verscheen Sheraldo Becker na een splijtende dieptepass van El Khayati oog in oog met Unnerstall, maar de Duitse doelman won de tweestrijd. Aan Venlose zijde waren Roel Janssen en Johnatan Opoku gevaarlijk. Respectievelijk Aaron Meijers en Groothuizen verijdelden het gevaar.
Het moest daarom in het Haags Kwartiertje gaan gebeuren. Daarin kreeg ADO Den Haag wel wat druk op het Venlose doel, maar bleven grote kansen uit tegen het stugge VVV. Verder dan gekraakte schoten van Necid en Beugelsdijk, een paar goede acties van Becker en een aantal corners kwam ADO Den Haag niet. Daardoor werd de kans op het pakken van de vijfde plaats niet gegrepen, maar wist VVV dit wel voor elkaar te krijgen. Dat werd helemaal duidelijk in de 87ste minuut, toen Grot de overwinning veiligstelde namens de Limburgers. De ingevallen spits ving de bal op na een bizarre scrimmage en maakte het koeltjes af: 2-0.

ADO Den Haag krijgt komende zaterdag weer de kans om zich te herstellen, met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De aftrap van dit duel in het Cars Jeans Stadion is om 18.30 uur. Bestel hier kaarten voor deze wedstrijd.
Karakteristieken
VVV-Venlo – ADO Den Haag 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 2. Mlapa (pen) 1-0, 87. Grot 2-0
Scheidsrechter: Erwin Blank
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Seuntjens, Post, Susic; Opoku (90. Samuelsen), Mlapa (67. Grot), Joosten.
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Troupée, Beugelsdijk (81. Goossens), Pinas, Meijers; Malone, El Khayati, Immers; Becker, Necid (67. Falkenburg), Hooi (67. Goppel).
Auteur: Koen Jans
Fotografie: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *