ADO Den Haag en NAC Breda delen de punten in het Cars Jeans Stadion

Uit het duel tussen ADO Den Haag en NAC Breda is geen winnaar gekomen. In het Haagse Cars Jeans Stadion kwamen de ploegen door 2 vroege doelpunten niet verder dan 1-1.
De wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC Breda is maar net 12 minuten oud als Mikhail Rosheuvel Shaquille Pinas te snel af is. Pinas speelt omdat Aaron Meijers geschorst is.
Rosheuvel kiest vervolgens voor de voorzet die valt bij de tweede paal. Daar staat Ilic maar zijn eerste inzet gaat tegen de paal en in de rebount gaat de bal wel tegen de touwen. NAC leid dus vroeg in het duel.
Maar heel lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten want een kleine 5 minuten later is het Elson Hooi die de bal ontvangt op de rand van het 16 meter gebied. Hooi kiest voor de bal breed op Nasser El Khayati. En hij verschalkt doelman Benjamin van Leer waardoor de stand dus weer op gelijke hoogte is gekomen.
Verder zijn in de eerste helft Tomas Necid en nogmaals Ilic dicht bij doelpunten. Maar bij Necid ging de bal naast en bij Ilic was Indy Groothuizen een sta in de weg.
De tweede helft begon ADO flitsender en ging het publiek er ook achterstaan. Na 5 minuten in de tweede helft was het Nasser El Khayati met een vrije trap op de lat, en even later was het Lex Immers die de bal op de lat kopte.
Verder waren Sheraldo Becker en de ingevallen Erik Falkenburg nog dicht bij de winnende treffer. Alleen Sheraldo Becker wist zijn poging niet tussen de palen te krijgen en Erik Falkenburg kon de voorzet van de andere invaller Thijmen Goppel net niet binnen glijden.
En zo eindigt het in een 1-1 gelijkspel. En daarmee zijn de bezoekers de morele winnaar. Want vooral de tweede helft was ADO Den Haag de ploeg met de overhand. Komende week staan er 2 uitduels op het programma.
Donderdag 1 november mag ADO Den Haag naar de Kuip voor het bekerduel tegen Feyenoord, en Zondag 4 november staat het altijd beladen duel tegen FC Utrecht op het programma in stadion de Galgenwaard.
Karakteristieken:
ADO Den Haag 1-1 NAC Breda.
Scoreverloop: 12. Ilic 0-1, 17. El Khayati 1-1.
Scheidsrechter: Pol van Boekel.
Gele kaarten: Nijholt, Koch (beide NAC).
Rode kaarten: geen.
Toeschouwers: 12.199.
Opstellingen:
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Pinas; Malone, El Khayati, Immers; Hooi (86. Lorenzen), Necid (65. Falkenburg), Becker.
Opstelling NAC Breda: Van Leer; Sporkslede, Koch, Mets, Carolina; Nijholt (87. Verschueren), Kali; Rosheuvel (75. Korte), Ilic (87. Reuvers), El Allouchi; Te Vrede.
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *