ADO Den Haag boekt nipte overwinning thuis tegen FC Groningen

ADO Den Haag heeft voor eigen publiek uitstekend zaken gedaan. In het eigen Cars Jeans stadion was de geel groene trots met 1-0 te sterk voor de ploeg van oud ADO speler Danny Buijs.
nadat de ploeg van Alfons Groenendijk het laatste thuisduel met flinke cijfers onderuit ging tegen PSV mag het vandaag op jacht naar eerherstel en daarvoor moet worden afgerekend met de ploeg “uit het hoge noorden” FC Groningen.
Het begin is wat mak en tam van beide ploegen tot na iets meer aan een half uur spelen Nasser El Khayati het op zijn heupen krijgt. El Khayati draaid aan de linkerkant van het veld weg bij zijn tegenstander. Krult de bal vervolgens met links bij de tweede paal EN DAAR IS ELSON HOOI DIE DE BAL BINNENTIKT! ADO DEN HAAG OP EEN BELANGRIJKE 1-0 VOORSPRONG!
Gebeurd er de eerste helft verder helemaal niks dan? Nee eigenlijk niet. 1 poging van FC Groningen-speler Antuna, maar die staat buitenspel waardoor dus de hele aanval te niet wordt gedaan.
De tweede helft dan daar gebeurd de eerste 20 minuten ook heel weinig tot niets. Tomas Necid kan de bal uit een hoekschop van El Khayati op doel koppen maar omdat Necid geen kracht achter de kopbal kan zetten gaat deze simpel in de handen bij Sergio Padt.
Voor FC Groningen waren Tom van der Looij en Django Warmerdam gevaarlijk naar hun bij pogingen van afstand wist Indy Groothuizen de inzet onschadelijk te maken. Ongeveer een kwartier voor tijd was de ingevallen Melvyn Lorenzen nog dicht bij de 2-0 maar Sergio Padt wist zijn poging uit de hoek te tikken. De blessuretijd dan is er nog een hoekschop voor FC Groningen. Alles en iedereen mee naar voren zelfs doelman Sergio Padt is mee in het Haagse 16 meter gebied. Komt de corner die wordt weggekopt. Maar die bal valt voor de voeten van FC Groningen-verdediger Mimisevic en die kan uithalen!
MAAR DAAR IS INDY GROOTHUIZEN MET EEN CRUCIALE REDDING! En vervolgens gaat een speler van FC Groningen nog met gestrekt been in op Tom Beugelsdijk die geblesseerd blijft liggen. Scheidsrechter Allard Lindhout geeft een vrije trap aan ADO maar besluit de VAR te raadplegen wat daar nou werkelijk gebeurden bij Tom Beugelsdijk. We wachten en we wachten wat beslist de VAR in Zeist?! GEEN STRAFSCHOP MAAR EEN VRIJE TRAP VOOR ADO! EN DAN IS HET GEDAAN EN PAKT ADO DEN HAAG ONDANKS EEN BLOEDSTOLLENDE BLESSURETIJD DE VOLLE MEP THUIS TEGEN FC GRONINGEN!!
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *