ADO Den Haag 2 speelt gelijk in ‘voorproefje’ tegen NAC Breda

Het tweede elftal van ADO Den Haag is maandagavond ondanks een licht overwicht niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen de beloften van NAC Breda.
De ploeg van coach Virgilio Teixeira noteerde een 1-1 remise tegen de Brabanders, die zaterdag met hun hoofdmacht langskomen in het Cars Jeans Stadion. Sydney van Hooijdonk opende de score, Killian van Mil (foto) trok de stand gelijk.
Met twaalf punten uit vijf wedstrijden begaf ADO Den Haag 2 zich nog in de bovenste regionen van Poule B van de Reservecompetitie. Om daar te blijven zou een goed resultaat tegen NAC Breda uiteraard goed uitkomen, maar meer dan een puntendeling bleek er niet in te zitten voor de Haagse beloften. Het werd 1-1 en dat was op basis van het spelbeeld niet vreemd.
Hoewel ADO Den Haag 2 het heft voornamelijk in handen had, was het aantal kansen in evenwicht. Bij de thuisploeg was er in de basis onder meer plek voor Robin Polley, Mats van Kins en Thijmen Goppel.
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de Haagse aanvoerder Sam van Huffel, maar de nummer 8 vond doelman Karol Niemczycki op zijn weg. Even later, na twee minuten al, bolde het net wel aan de andere kant. Arno Verschueren stuurde Sidney van Hooijdonk weg met een fraaie steekpass en de zoon van Pierre van Hooijdonk maakte er 0-1 van. De spits omspeelde keeper Timon Fikkert en tikte de bal vervolgens eenvoudig binnen.

Na een klein half uur spelen brak de fase van Van Mil aan. De spits was niet alleen vanwege zijn blonde lokken opvallend: hij was de hele wedstrijd zeer bedrijvig en ook gevaarlijk in de Bredase zestien meter. Eerst zag Van Mil een gekraakt schot via de paal naast gaan, maar even later was het wel prijs voor de actieve aanvaller. Na een afgeslagen voorzet van Thijmen Goppel joeg Van Mil de bal hard tegen de touwen.
Na rust bleef Van Mil zoeken naar een treffer, maar hij schoot de bal meermaals voorlangs het doel van Niemczycki. Chovanie Amatkarijo slaagde er wel in om tot scoren te komen, maar deed dat nadat de bal voor de voorzet van Goppel al over de achterlijn gegaan was. Het feestje ging dus niet door. Ook NAC Breda 2 was in de buurt van een doelpunt, maar de bal ging er tot twee keer toe niet in. Eerst schoot Skender Loshi vanuit de draai tegen de lat, daarna tikte Fikkert een poging van Freek van Gestel over het doel.
In de slotfase van het duel drong ADO Den Haag 2 nog het meest aan, maar onder meer twee kansen van Goppel leverden niet het gewenste resultaat op. Daardoor zochten beide teams met een 1-1 gelijkspel weer de kleedkamer op en hebben de Haagse beloften nu dertien punten verzameld in zes optredens. Daarmee staat het team van Teixeira gedeeld tweede, samen met Feyenoord. Fortuna Sittard is de koploper.
Zaterdag spelen de eerste elftallen van ADO Den Haag en NAC Breda tegen elkaar, om 18.30 uur in het Cars Jeans Stadion. Bestel hier een kaartje voor deze wedstrijd.
Opstelling ADO Den Haag 2: Fikkert; Polley, Muringen, Amofa, Van Wetten; Rieder, Van Kins (81. Reemst), Van Huffel (65. Reynolds); Goppel, Van Mil, Amatkarijo (65. Boussakou).
Auteur: Koen Jans
Foto’s Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *