Wereldgoal en blunder helpen ADO Vrouwen langs Twente

ADO Den Haag Vrouwen heeft de eerste driepunter van het nieuwe seizoen te pakken. In het onderlinge treffen met FC Twente regende het kansen voor beide partijen, maar het was uiteindelijk de formatie van trainer Arend Regeer die de langste adem had: 3-1.

De Hagenaars begonnen gretig aan het treffen met de Enschedeërs. Reeds in de eerste minuten kopte Pia Rijsdijk bijna raak uit een voorzet vanaf links van Maartje Looijen, die zich niet veel later zelf in scoringsrijke positie manoeuvreerde na een laag genomen hoekschop richting de eerste paal. Tussendoor toonde Barbara Lorsheyd haar kwaliteiten met een save op een inzet van Jassina Blom.

Hoewel FC Twente de club uit de Hofstad bij vlagen onder druk probeerde te zetten, bleef de thuisploeg kansen kweken. Na opnieuw een corner plantte Marisa Olislagers haar kruin tegen de bal. Doelvrouw Nicky Evrard handelde echter attent. Zelf werden de Tukkers gevaarlijk met een counter. Gelukkig liep de tegenaanval, waarbij Joëlle Smits en Blom betrokken waren, met een sisser af.

Rond de twintigste minuut kwam ADO Den Haag dan toch aan de leiding, en hoe! Victoria Pelova en Chasity Grant waren al combinerend verantwoordelijk voor de inleiding van wat het mooiste doelpunt van de avond zou worden. De treffer, die wat weg had van de FIFA-goal van Lex Immers van vorig seizoen, kon na een opbouw over meerdere schijven worden afgerond door Maartje Looijen: 1-0.
Na de openingstreffer brak een fase aan waarin FC Twente het voor het zeggen had. Grant kreeg nog wel een kans op de 2-0, maar vervolgens mocht ADO Den Haag van geluk spreken dat het voor de rust geen tegendoelpunt incasseerde. Lorsheyd bracht redding op een geplaatst afstandsschot van Blom, die kort daarna onder meer nog vanuit geheel vrijstaande positie de lat zou raken.

Tegen het einde van de eerste helft schonk Renate Jansen Joëlle Smits een niet te missen kans middels een afgemeten voorzet vanaf links. Echter had de equipe uit de Residentie wederom het geluk aan haar zijde. Smits miste voor open doel. Met iets meer fortuin had ADO Den Haag zelfs nog wel een grotere marge kunnen gaan rusten. Op slag van rust chipte Grant de bal immers net niet over Evrard.

Lorsheyd was in de eerste helft al voortreffelijk bezig, maar toonde zich ook na de rust een waardig woman of the match. Meerdere schoten van Smits, een inzet van Lysanne van der Wal en een knal op de lat van Blom stelden de Haagse goalie op de proef, maar met een aantal uitstekende reflexen bleef de 1-0 tussenstand op het scorebord staan.
Echter, na een klein uur moesten de geelgroenen zich dan toch gewonnen geven. Onze voormalige speelster Renate Jansen stond bij de tweede paal en volleerde via de onderkant van de lat binnen: 1-1. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het doelpunt verdiend was, maar in de resterende fase was het echter weer ADO Den Haag dat aantoonde het meeste aanspraak te mogen maken op een zege.

Zeventig minuten stonden er op de klok toen Looijen in een één-op-één met Evrard een schot en rebound niet wist te benutten. Gelukkig hielp FC Twente onze dames daarna en handje. Een terugspeelbal van de Tukkerse defensie werd door Evrard compleet verkeerd ingeschat. Ze stond op haar verkeerde been en zag de bal tergend langzaam over de doellijn rollen: 2-1.

FC Twente wist het niet meer en kreeg een Haagse aanvalsregen over zich heen. Looijen stond opnieuw oog-in-oog met Evrard, maar schoof de bal nipt langs de linkerpaal. Vijf minuten voor het einde gooide Grant de wedstrijd wél op slot. Het Enschedese slotoffensief mocht vervolgens niet meer baten. Eindstand: 3-1. Een knap resultaat van ADO Den Haag, dat er ondanks een overvolle blessureboeg in slaagde om de Twentenaren in bedwang te houden.
Karakteristiek:
ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 3 – 1 (1 – 0)
Scoreverloop: 21. Maartje Looijen 1-0, 54. Renate Jansen 1-1, 78. Suzanne Giezen (eigen doelpunt) 2-1, 85. Chasity Grant 3-1Scheidsrechter: Raymond MeilinkGele kaart: 14. Sabine Kuilenburg, 28. Annouk Boshuizen, 51. Marisa Olislagers
Aantal toeschouwers: 573
Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen:
Barbara Lorsheyd, Sabine Kuilenburg (59. Celainy Obispo), Priscilla Mesker, Maartje Looijen (81. Nance van der Meer), Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk, Victoria Pelova ©, Sharona Tieleman, Chasity Grant, Ambèr Verspaget, Annouk Boshuizen (70. Taylor Ziemer)
FC Twente:
Nicky Evrard, Myrthe Moorrees, Suzanne Giesen, Ashleigh Weerden, Sisca Folkertsma, Joëlle Smits (56. Nina Stapelfeldt, Jassina Blom, Renate Jansen ©, Lynn Wilms, Bente Jansen (62. Maud Roetgering), Lysanne van der Wal (76. Cheyenne van den Goorbergh)
Bron: adodenhaag.nl
Wedstrijdverslag: Mitchel Pronk
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *