Beter ADO Vrouwen laat Ajax ontsnappen

ADO Den Haag Vrouwen heeft dit weekend een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. Ajax mocht vanmiddag van geluk spreken dat het een punt overhield aan het onderlinge treffen: 2-2. Bovendien speelde de arbitrage een dubieuze rol.
Tegen landskampioen Ajax laten zien dat de 2-0 nederlaag tegen Excelsior/Barendrecht slechts een incident betrof. Dat was het motto waarmee ADO Den Haag zondagmiddag ten strijde trok in het Cars Jeans Stadion. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal was zichtbaar dat het elftal van trainer Arend Regeer bloed rook tegen de eeuwige rivaal. Uit een mooie voorzet van Maartje Looijen op Romy Speelman ging de bal net naast.


Na de gemiste doelkans zat ADO Den Haag niet bij de pakken neer. Sterker nog, de club uit de Hofstad bleef de duimschroeven aandraaien en nam alsnog snel de leiding. In de derde minuut krulde Victoria Pelova de bal vanaf randje zestien in de verre hoek: 1-0. Vervolgens glipte er slechts tot tweemaal toe een muisje door de Haagse defensie. Ajax kwam tot kansen middels een vrije trap van Kelly Zeeman en  een kopbal van Ellen Jansens.
Ook halverwege de eerste helft nam ADO Den Haag geen gas terug. Een teruggelegde voorzet van Chasity Grant belandde maar net achter Pia Rijsdijk, waardoor helaas een beloftevolle kans verloren ging. Na ruim dertig minuten wisten de groengelen de marge echter alsnog te verdubbelen. Op aangeven van Marisa Olislager wist Pelova, die tot dusver het meeste gevaar had gecreëerd, de bal al slidend binnen te schuiven: 2-0.

Niet lang na de openingstreffer maakte Ajax echter alweer de aansluitingstreffer. Slordig verdedigen van ADO Den Haag stelde Marjolijn van den Bighelaar in staat om een rebound te benutten: 2-1. Met die stand gingen beide ploegen de rust in. Gelukkig veranderde de tijdelijke onderbreking niets aan het spelbeeld. ADO Den Haag bleef namelijk de ploeg die de boventoon voerde, terwijl Ajax veelal achteruit moest lopen.
Een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied, verkregen na een overtreding op Looijen die binnen de zestien werd gemaakt, werd door Pelova nipt over de linkerkruising geschoten. Halverwege de tweede helft probeerde Olislagers het middels een afstandsschot. Tevergeefs. De bal, die richting de rechterkruising vloog, werd gepareerd door doelvrouw Lize Kop. Jammer, want zo bleef de spanning behouden, terwijl Ajax nauwelijks tot kansen kwam.


In het slotkwartier van het duel kwamen de Amsterdammers er plots een aantal keer gevaarlijk uit. Allyssa Daal werd gedwongen handelend op te treden bij een voorzet vanaf rechts en Barbara Lorsheyd toonde aan een betrouwbare keepster te zijn door een uitbraak van Jansen en Ellen Bakker al duikend af te stoppen.
In een fase waarin het voor Ajax pompen of verzuipen was, plukte Lorsheyd ook meerdere ballen uit de lucht. Desalniettemin liet ADO Den Haag de zege glippen. Een vrije trap vanaf het middenveld werd door speelsters van ADO richting het eigen doel verlengd, waardoor Bakker de bal vanuit geheel vrijstaande positie achter Lorsheyd kon schieten. Een enorme domper voor de formatie uit de Residentie, die vandaag als enige partij recht had op een overwinning.
Karakteristiek:
ADO Den Haag Vrouwen – Ajax 2 – 2 (2 – 1)
Scoreverloop: 4. Victoria Pelova 1-0, 33. Victoria Pelova, 34. Marjolijn van den Bighelaar 2-1, 90. Linda Bakker 2-2
Scheidsrechter: Korbee, D.J.M.
Gele kaart: 18. Priscilla Mesker
Aantal toeschouwers: 840
Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker, Romy Speelman, Maartje Looijen, Marisa Olislager, Pia Rijsdijk (62. Taylor Ziemer), Victoria Pelova ©, Sharona Tieleman, Chasity Grant (88. Nance van der Meer)
Ajax: Lize Kop, Liza van der Most, Kika van Es, Marthe Munsterman (59. Linda Bakker), Iina Reetta Salmi (65. Vanity Lewerissa), Ellen Jansen, Marjolijn van den Bighelaar, Kelly Zeeman © (54. Vita van der Linden), Eshly Bakker, Lucie Akkerman, Kay-Lee de Sanders
Tekst: Michell Pronk

Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *