ADO Den Haag ruim onderuit in thuiswedstrijd tegen PSV

In de vorige drie seizoenen wist ADO Den Haag steeds een punt te pakken in de thuiswedstrijd tegen PSV, maar de ploeg van Fons Groenendijk was zaterdagavond bij lange na niet opgewassen tegen de titelverdediger. In het volgepakte Cars Jeans Stadion werd het maar liefst 0-7 voor de Eindhovenaren.
Met de wetenschap dat de vorige thuisontmoetingen met PSV achtereenvolgens in 2-2, 1-1 en 3-3 waren geëindigd en dat de wedstrijden tegen Fortuna Sittard en Excelsior overtuigend gewonnen werden, startte ADO Den Haag met dezelfde basisopstelling én met vertrouwen aan de wedstrijd tegen PSV. De geel-groenen kwamen er in de beginfase een aantal keer uit met gevaarlijke voorzetten, maar echte kansen werd er niet gecreëerd.
PSV tastte even af, maar kreeg na een kwartier spelen steeds meer controle in het nagenoeg uitverkochte Cars Jeans stadion. Luuk de Jong meldde zich meerdere keren gevaarlijk in de zestien meter, maar zijn vizier stond op dat moment nog niet op scherp. Dat gold wel voor Lozano. De kleine Mexicaan reageerde na twintig minuten spelen alert na een misverstand dat volgde uit een terugspeelbal van Lex Immers en prikte de bal achter Indy Groothuizen: 0-1.

Deze klap kwam hard aan bij ADO Den Haag, dat Elson Hooi wel een schot in de handen van Jeroen Zoet zag produceren. Het was echter PSV dat de regie in handen had, zonder dat dit echt tot grote mogelijkheden voor de Eindhoven leidde. Toch viel voor rust nog de tweede treffer van de Eindhovenaren. Angeliño gaf de bal voor vanaf de linkerflank, De Jong kopte binnen.

Met goede moed kwam ADO Den Haag weer uit de kleedkamer, maar PSV bleef de gevaarlijkste ploeg. Toch wisten de Eindhovenaren niet raad met een paar goede kansen. Lozano miste van dichtbij en Jorrit Hendrix schoot wild over vanuit kansrijke positie. Namens ADO Den Haag kopte Tomas Necid de bal naast het doel van Zoet, die later ook een streep van de Tsjechische spits klemvast pakte.

De thuisploeg knokte er wel voor, maar moest zijn meerdere erkennen in PSV. Zeker toen de videoscheidsrechter er voor de eerste keer in de geschiedenis aan te pas kwam in Den Haag. Scheidsrechter Bas Nijhuis bekeek naast de zijlijn een moment tussen Aaron Meijers en De Jong terug en wees na het zien van de beelden resoluut naar de stip. Pereiro rondde af en maakte er dus 0-3 van.
Op dat moment was de wedstrijd gespeeld en ebde het geloof weg bij ADO Den Haag. Het wilde het in groten getale aanwezige publiek belonen met een doelpunt, maar werd door PSV verschalkt met een paar vlijmscherpe uitbraken. Dat leidde tot de 0-4 en de 0-5. Debutant Erick Gutiérrez stond eerst aan de basis van de vierde goal van Lozano (lobje) en schoot daarna zelf onberispelijk de 0-5 binnen. Steven Bergwijn maakte de schade nog groter, door in de blessuretijd de zesde PSV-goal te maken vanuit de rebound. En alsof dat nog niet erg genoeg was, wees Nijhuis daarna nog een keer naar de stip na een licht vergrijp van Dion Malone. Pereiro bleef weer koel en maakte er 0-7 van. Een zeer bittere avond dus voor ADO Den Haag.
Het werd dus een wedstrijd om heel snel te vergeten voor ADO Den Haag. Volgende week zaterdag is er een nieuwe kans om punten te pakken, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (aftrap 20.45 uur).
Karakteristieken
Scoreverloop: 18. Lozano 0-1, 45+2. De Jong 0-2, 54. Pereiro (penalty) 0-3, 73. Lozano 0-4, 75. Gutiérrez 0-5, 90+3. Bergwijn 0-6, 90+4. Pereiro (penalty) 0-7.
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Troupée, Beugelsdijk (64. N. Kuipers), Kanon, Meijers (57. B. Kuipers); Malone, El Khayati, Immers; Becker, Necid, Hooi (77. Lorenzen)
Opstelling PSV: Zoet; Dumfries (79. Behich), Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario (70. Gutiérrez), Hendrix, Pereiro; Lozano (76. Malen), De Jong, Bergwijn
Bron: adodenhaag.nl
Auteur: Koen Jans
Fotografie:Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *