ADO Den Haag hersteld zich uitstekend van forse nederlaag en pakt punt op bezoek in de GelreDome

ADO Den Haag heeft zich prima hersteld van de 0-7 nederlaag thuis tegen PSV. Op bezoek bij Vitesse stond er na iets meer dan 90 minuten voetballen 1-1 op het scorebord, en daar kunnen de mannen van Fons Groenendijk dik tevreden mee zijn.
De uitwedstrijd tegen Vitesse is voor elke ploeg moeilijk en dus ook voor ADO Den Haag. Echter is het eerste opvallende moment niet het voetbal maar op het moment dat de wedstrijd 4 minuten en 12 seconden oud was legde scheidsrechter Jeroen Manschot het spel stil om met ze alle een prachtig applaus te geven ter nagedachtenis aan de ramp eerder deze week in Oss. Wat daar exact gebeurd is, dat is voor iedereen wel bekend denk ik.
Toen er eenmaal weer werd gevoetbald was het na 18 minuten voetbal Lex Immers die balverlies leed op ze eigen rand 16 meter gebied. De bal kwam vervolgens bij Roy Beerens terecht en die geeft een voorzet panklaar op het hoofd van Tim Matavz die hiermee de 1-0 op het scorebord zet. Later in de eerste helft was Vitesse nog gevaarlijk met een bal op de lat maar daar bleef het bij. De spelers gaan aan de thee met een 1-0 tussenstand.
Na de rust was ADO beter en gevaarlijker. Zo waren Lex Immers en Elson Hooi dicht bij de gelijkmaker. De eerst genoemde kon de bal niet lekker raken en Hooi zag zijn inzet uit een spatten op de lat via een been van een speler van de thuisploeg.
Maar ADO blijft strijden en dan leidt in de 65ste minuut tot de 1–1. Uit een voorzet van Elson Hooi kwam de bal via Vitesse-goalie Eduardo bij Nasser El Khayati en die hoef je zulke kansen niet te geven. Hij weet de stand weer op gelijke hoogte te brengen.
Maar ADO ruikt bloed en blijft zoeken naar de winnende treffer en bijna met succes. Nadat Maikel van der Werff en met een tweede gele kaart vanaf mocht waren Nasser El Khayati en Sheraldo Becker nog in de buurt van de winnende goal maar meer dan dat zat er helaas ook niet in. Echter kan ADO tevreden zijn met het voetbal wat ze hebben laten zien en met een dik verdiend punt naar huis konden keren!
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *