ADO Den Haag boekt eerste uitzege van het seizoen op bezoek bij Excelsior

ADO Den Haag heeft op bezoek in het van Donge en de Roo stadion 3 belangrijke punten mee naar Den Haag weten te nemen. De ploeg van Alfons Groenendijk was met 2-4 te sterk voor de club uit de Rotterdamse wijk Kralingen.
Nu de transferperiode voorbij is heeft ADO Den Haag de ploeg definitief op orde. Met Giovanni Troupée en Tomas Necid zijn de rechtsback en spits positie gevuld. Beide heren beginnen ook in de basis en die laatste is meteen gevaarlijk.
Maar zijn kopbal wordt gestopt door Excelsior doelman Sonny Stevens. En paar momenten later wordt Tomas Necid diepgestuurd. Hij kapt zijn tegenstander uit en legt de bal terug op Elson Hooi die in het 16 meter gebied staat.
En de internationaal van Curacao wordt naar de grond gewerkt en scheidsrechter Blom legt de bal op de stip. De strafschop wordt vervolgens genomen door El Khayati. En de middenvelder faalt niet wat dus betekend dat ADO op 0-1 voorsprong staat.
Is het hiermee gedaan voor de 2de helft dan? Nee. Nasser El Khayati ontvangt de bal van Tomas Necid in de blessuretijd van de eerste helft op zo’n 20 meter van het doel van de thuisclub. Hij besluit de bal te krullen. En hij krult de bal prachtig in de rechter bovenhoek. 0-2 bij rust dus.
De tweede helft gaat ADO en met name Nasser El Khayati “gewoon” door met waar ze gebleven waren. Opnieuw is hij in de tweede helft met 2 schoten van afstand te sterk voor Excelsior. En dat levert hem een primeur op. Naast dat hij hiermee topscorer van de Eredivisie is is hij de eerste ADO speler ooit, die 4 doelpunten maakt in een uitwedstrijd.
Doet Excelsior dan helemaal niks? Jawel. De IJslandse buitenspeler Andersson, en de ingevallen Mahmudov maken er nog 2-4 van maar dat is puur voor de statistieken. ADO Den Haag boekt de eerste uit overwinning van het seizoen. 2-4.
Karakteristiek:
Scoreverloop Excelsior 2-4 ADO Den Haag(0-2): 0-1 El Khayati (21′), 0-2 El Khayati (45′), 0-3 El Khayati (65′), 0-4 El Khayati (69′), 1-4 Anderson (70′), 2-4 Mahmudov (72′).
Gele kaarten: Hooi, Immers, Meijers (ADO Den Haag) Anderson (Excelsior).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Kevin Blom.
Toeschouwers: 3.940.
Opstellingen:
Opstelling Excelsior: Stevens, Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet, Schouten, Koolwijk, Messaoud (Mahmudov 46′), Anderson (Edwards 80′), Ómarsson (Hadouir 88′), Bruins.
Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen, Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Immers, Malone, El Khayati (N. Kuipers 90′), Becker, Necid, Hooi (Lorenzen 79′).
Tekst: Thomas Eblé
Foto’s: Alberto

Directe link:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *